Kakav peh

Nadao se Dalićevom pozivu, ali teška ozljeda prekinula je sezonu snova talentiranog hrvatskog veznjaka

Hina

Krovinoviću, 22-godišnjem veznom igraču, popucali su križni ligamenti te je nepoznato kada bi se mogao vratiti travnjak



Hrvatski nogometaš Filip Krovinović mogao bi propustiti ostatak sezone nakon što je u nedjelju ozlijedio desnu nogu u posljednjim trenucima utakmice Benfice i Chavesa, pišu u ponedjeljak portugalske novine O Jogo pozivajući se na izvore u Benfici.


Krovinoviću, 22-godišnjem veznom igraču, popucali su križni ligamenti te je nepoznato kada bi se mogao vratiti travnjak. Ozlijedio se u trenucima kada se učvrstio u udarnoj postavi Benfice, trećeplasirane momčadi portugalskog prvenstva.


Nekadašnji igrač Zagreba je u nedjelju pred 57.400 gledatelja počeo utakmicu u Lisabonu protiv sedmoplasiranog Chavesa te je u 13. minuti asistirao napadaču Jonasu za 1-0. Krovinović je u 88. minuti pokušao stići jednu loptu uz aut liniju na sredini terena no osjetio je bol u koljenu, pao, te uz povik i bolni izraz lica zatražio pomoć. Benfica je tada već vodila s 3-0 što je bio i konačni rezultat.




Krovinović je od studenog bio standardni član prve postave crvenih iz Lisabona u formaciji 4-3-3 te se nadao pozivu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića i odlasku na Svjetsku prvenstvo u Rusiju. Ove sezone je nastupio u 19 utakmica za Benficu te zabio dva gola i upisao jednu asistenciju.


Novine O Jogo pišu da bi trener Rui Vitória mogao na njegovo mjesto ubaciti 20-godišnjeg Joaoa Carvalha, koji je odigrao osam utakmica i tri puta asistirao, ili pak na tržištu potražiti zamjenu.Krovinović je u srpnju došao u Benficu iz Rio Avea, petoplasirane momčadi prvenstva.