Zlatko Dalić

Na korak smo do cilja, u Cardiffu nam se ne smije dogoditi Baku ili Budimpešta

Hina

Zlatko Dalić na posljednjem treningu u Cardiffu/Foto PIXSELL

Zlatko Dalić na posljednjem treningu u Cardiffu/Foto PIXSELL

Nema potrebe srljati, ali ne znamo se braniti bunkerom, ne mogu to tražiti od ovako kvalitetnih igrača. Faza obrane bit će jako važna, tu ne smijemo pokleknuti, a dobra obrana omogućit će nam kretanje prema naprijed. Ne možemo očekivati dominaciju i posjed lopte jer Velšani su Slovačkoj 17 puta pucali prema vratima - zaključio je Dalić.



CARDIFF Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić najavio je kako bi mogao napraviti tri izmjene u početnom sastavu za nedjeljnu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na EURO 2020. protiv Walesa u odnosu na momčad koja je u četvrtak u Splitu sa 3-0 nadigrala Mađarsku.


Iz konkurencije za nastup u Cardiffu ispao je veznjak Marcelo Brozović zbog žutih kartona, a Dalić je u najavi utakmice protiv Walesa najavio kako bi i preostale dvije izmjene mogao napraviti u ofenzivnom dijelu sastava. Hrvatska bi pobjedom u nedjelju osigurala plasman na EURO dva kola prije završetka kvalifikacija.


»Osim suspendiranog Brozovića možda ćemo zamijeniti još dvojicu igrača, ali obranu neću mijenjati. Naći ćemo najbolje rješenje jer smo svjesni da nekoga moramo odmoriti, vodeći računa da nam se ne ponovi Azerbajdžan. Bilo bi lijepo sve riješiti u Walesu, da nemamo te male brige i nervoze još mjesec dana. Na korak smo do cilja, imamo dvije meč-lopte«, izjavio je Dalić.




Hrvatski je izbornik bio pun hvale za sljedećeg suparnika.


»Itekako poštujemo Wales, u Osijeku smo imali puno problema s njima i teško pobijedili. Njima igra samo pobjeda, osjećat će pritisak, ali svatko tko ima Balea u momčadi zaslužuje poštovanje tim više što imaju i brojnih drugih dobrih igrača, uključujući i poletnu mladost poput Jamesa. Nikoga nećemo podcijeniti. Upozoreni smo u Budimpešti i Bakuu, to ne smijemo ponoviti. Nema potrebe srljati, ali ne znamo se braniti bunkerom, ne mogu to tražiti od ovako kvalitetnih igrača. Faza obrane bit će jako važna, tu ne smijemo pokleknuti, a dobra obrana omogućit će nam kretanje prema naprijed. Ne možemo očekivati dominaciju i posjed lopte jer Velšani su Slovačkoj 17 puta pucali prema vratima«, zaključio je Dalić.


Kvalifikacijski okršaj Walesa i Hrvatske u Cardiffu najavio je i ofenzivac »vatrenih« i Bayerna Ivan Perišić, koji vjeruje u novi dobar nastup i ostvarenje zacrtanog cilja.


»Imamo sve manje vremena između utakmica, ali jednako je i Walesu i tko se bolje prilagodi, bolje će proći. U Osijeku smo odigrali jednu od najtežih utakmica, po velikoj vrućini, i vidjeli smo neke stvari u velškoj igri na koje ćemo morati pripaziti. Ipak, nadam se da ćemo već sutra riješiti pitanje plasmana na EURO«, izjavio je Perišić koji podržava izbornikovu odluku o izmjenama u sastavu.


»Azerbajdžan nam je bio opomena. Međutim, imamo 20 igrača koji zaslužuju igrati i trebat će nekoliko promjena u udarnoj postavi. Ne mogu svi uvijek izdržati dva puta po 90 minuta i treba biti pametan kako bismo izdržali do posljednje minute u Walesu«, smatra Perišić koji također respektira sastav Walesa.


»Svaki puta analiziramo suparnika u detalje, i znamo koji ‘prljavi posao’ moramo odraditi. To oduzima energiju, no igramo za Hrvatsku, slušamo izbornika i dajemo sve od sebe. Nekada ostane snage i za napade, a sutra ćemo svakako morati paziti na njihove napadače. Samo kao momčad možemo napraviti dobar posao. Bale u lipnju nije bio u najboljoj formi, a sada je sve bolji iz dana u dan, ali nije on jedini, moramo zaustaviti sve Velšane i pokušati postići pogodak«.