Orijent 1919

Na Krimeji traju radovi na sanaciji legendarnog igrališta

Denis Frančišković

U NOVOM RUHU – Travnjak krimejskoga stadiona / Snimio Vedran KARUZA

U NOVOM RUHU – Travnjak krimejskoga stadiona / Snimio Vedran KARUZA

Napokon ćemo dobiti pravi travnjak, tvrdi šegota



RIJEKA  Nogometaši »Orijenta 1919« svoju će proljetnu premijeru pred nastavak prvenstva ove subote imati na stadionu Kantrida! Razlog je jednostavan, loše vrijeme odužilo je sanaciju krimejskog travnjaka koja traje od prosinca i u završnoj je fazi. »Crveni« će tako prvi put biti domaćini na Kantridi i to drugoplasiranom sastavu »Lošinja«.


– Zahvat je poprilično velik, uklonjeno je sto kubika zemlje, posijana nova trava… Šesnaesterci će osvanuti skroz u novom ruhu jer su potpuno iskopani i sanirani zbog činjenice što su tu i obično najveća uništenja – ističe Zlatko Šegota, član Izvršnog odbora »Orijenta 1919« i dodaje: – Radovi su pod okriljem »Rijeka sporta« i to nakon dugo vremena. No, treba pohvaliti i njih i izvođače, svi se maksimalno trude kako bi travnjak osvanuo u što boljem stanju.


»Orijentaši« bi tako svoju prvu domaću utakmicu trebali odigrati 13. ožujka protiv »Rovinja« nakon što odrade gradsko gostovanje kod »Lokomotive« u drugom proljetnom kolu.




– Tri mjeseca se nije treniralo na Krimeji tako da ćemo još malo izdržati. Treba zahvaliti  igračima na razumijevanju, omladinskoj školi, trenerima… jer svi su bili jako strpljivi. Ali hvala i Gradu Rijeci, klima prema »Orijentu« sada je puno pozitivnija. Omogućeni su nam termini na Kantridi i stvarno nemamo prigovora – zaključuje Šegota.