Suci oštetili splitski klub?

NK Split uputio pismo Šukeru: Suci nam ne daju u Europu

Toni Bilić

Nogometni klub Split smatra da je utakmicu 16. kola MAXtv Prve lige u subotu 17. studenog u Vinkovcima izgubio zbog dvije grube sudačke pogreške



SPLIT Nogometni klub Split smatra da je utakmicu 16. kola MAXtv Prve lige u subotu 17. studenog u Vinkovcima izgubio zbog dvije grube sudačke pogreške. Vodstvo NK Splita u svom priopćenju tvrdi da je “Fran Jović u 18. je minuti dosudio jedanaesterac za Cibaliju iz kojeg je postignut izjednačujući gol (1:1) iako se prekršaj dogodio izvan kaznenog prostora, a igranje rukom igrača Cibalije Luke Muženjaka u 94. minuti unutar šesnaesterca domaćina nije sankcionirano najstrožom kaznom”.


Dokaz da se radi o pogreškama vidi se u snimci s utakmice, a i posljednja sumnja otklonjena je u nedjeljnoj emisiji Tribina.hr, piše u priopćenju NK Splita. Stručni sudački ekspert emisije Alojzije Šupraha sporne trenutke jasno je okarakterizirao kao sudačke pogreške, tvrdi vodstvo tog kluba. 


U priopćenju se nadalje navodi da su posljednje tri utakmice obilježile greške na štetu NK Splita. “U derbiju kola u Koprivnici nepravedno je od strane suca Strahonje dosuđen isključujući žuti karton Parackom u 35. minuti. S dva igrača manje (ranije isključen i Galović),  ipak smo uspjeli doći do boda”, piše u priopćenju vodstva NK Splita.




“Nakon utakmice s Dinamom smo zaprimili brojne upite i prigovore u kojima se od strane navijača, trenera i prijatelja kluba tražilo da oštro reagiramo na, po njima, ‘neregularno i nakaradno’ suđenje. S obzirom na to da je trener, iako oprezan i odmjeren, prijavljen zbog izjava nakon utakmice u Koprivnici, a sudačke pogreške nisu utjecale na pobjednika susreta s Dinamom, propustili smo javno reagirati”, priopćio je splitski klub.


Kao klub koji se bori za nastup u Europi tražimo respekt te jednake kriterije i pravila za sve sudionike, piše u prioopćenju.


NK Split traži zaštitu regularnosti od strane nadležnih tijela te je uputio pismo predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru,  predsjedniku sudačke komisije Dušanu Kukiću i predsjedniku udruge prvoligaša Robertu Komenu moleći ih za razgovor te brzu i odlučnu reakciju.