Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. travnja 2019.
Sve je čisto

NIŠTA OD PENALA: Fran Jović ipak nije oštetio Osječane na Rujevici

Fran Jović nije ništa ključno pogriješio na Rujevici/S. JEŽINA
Fran Jović nije ništa ključno pogriješio na Rujevici/S. JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 17. rujan 2018. u 21:52 2018-09-17T21:52:25+02:00

Prema zadnjem upustvu UEFA-e ovo nije kazneni udarac jer se lopta prije nego što je završila na ruci nekontrolirano odbila od Mamićeva suigrača, vratara Sluge, i u tom smislu Jović je samo slijedio preporuke. Dakle, da se lopta odbila od igrača Osijeka postojali bi elementi za kazneni udarac - rekao je Strahonja

RIJEKA Suđenje Frana Jovića u derbiju 7. kola na Rujevici izazvalo je dosta kritika s osječke, a nešto manje s riječke strane, no sudeći po onom što su ustvrdili televizijski sudački eksperti, Mario Strahonja i Tomislav Šetka, zagrebački arbitar nije pogriješio niti u jednoj ključnoj odluci. Strahonja je prvo u HRT-ovoj emisiji Stadion razriješio dvojbe oko (ne)dozvoljene pozicije Hebera kod vodećeg pogotka za Rijeku.

- Činjenica je da je Heber bio u minimiziranom zaleđu kojega bi VAR prepoznao da ga imamo, međutim s obzirom na to da na nemamo na raspolaganju pomoćni sudac je postupio ispravno vodeći se preporukom da kada god je situacija granična da se da prednost napadaču. Teško je u realnom vremenu prepoznati ovakvo zaleđe. Čestitke pomoćniku koji je postupio po pravilima - napomenuo je Strahonja i objasnio zašto evidentno igranje rukom Petra Mamića na vrhu riječkog peterca nije kažnjivo najstrožom kaznom.

- Prije svega mislim da UEFA prečesto mijenja naputke što je kažnjiva, a što nije kažnjiva ruka. Prema zadnjem upustvu ovo nije kazneni udarac jer se lopta prije nego što je završila na ruci nekontrolirano odbila od Mamićeva suigrača, vratara Sluge, i u tom smislu Jović je samo slijedio preporuke. Dakle, da se lopta odbila od igrača Osijeka postojali bi elementi za kazneni udarac - rekao je Strahonja.

Tomislav Šetka, je u emisiji Treće poluvrijeme na HNTV-u, potvrdio je Strahonjine procjene da je Jović kod Mamićeva igranja rukom dobro primjenio naputke UEFA-e, te se osvrnuo na situaciju iz 30. minute kada su Riječani tražili najstrožu kaznu nakon duela Škorića i Mamića u osječkom kaznenom prostoru.

- Za mene to nije kazneni udarac, Škorić je gradio prostor kako bi njegov vratar stigao do lopte. Mamić je udario Škorića, a ne obrnuto - objasnio je Šetka, te kao i Strahonja potvrdio da je pogodak Hebera iako iz maloga zaleđa - regularan.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš