Crni niz

NIŠTA BEZ MESSIJA… Pep Guardiola od 2011. nije pobijedio gostujuću utakmicu u četvrtfinalu ili polufinalu Lige prvaka!?

Marko Cvijanović

Pep Guardiola/Foto REUTERS

Pep Guardiola/Foto REUTERS

Tko zna kako bi se susret protiv Tottenhama razvijao da je Sergio Agüero u ranoj fazi iskoristio jedanaesterac, ali Guardiola u načelu nema za čime žaliti. City je jednostavno pružio premalo u ionako »mršavoj« utakmici.



RIJEKA Prva četvrtfinalna večer Lige prvaka iznjedrila je (ne)očekivane rezultate. Naravno da rutinska pobjeda aktualnog europskog doprvaka Liverpoola protiv Porta (2:0) nikoga nije iznenadila, ali jest minimalna pobjeda Tottenhama nad Manchester Cityjem, koji je slovio i još uvijek slovi favoritom u međusobnom okršaju engleskih klubova. Tim više što su »građani« bili neporaženi u posljednje 23 utakmice u svim natjecanjima!? i još uvijek se bore za četiri trofeja ove sezone.


Jedan je došao u pitanje poslije ovoga poraza od Spursa. Tim više što je Manchester City posljednji put prošao dalje nakon poraza u prvoj utakmici još daleke 1971. godine (Gornik Zabrze, četvrtfinale Kupa kupova). Ima nešto i do trenera. Pep Guardiola zadnji je put pobijedio gostujuću utakmicu u četvrtfinalu ili polufinalu Lige prvaka još 2011. godine u kojoj se okitio naslovom europskog prvaka s Barcelonom. Podsjetnika radi, City je prošle sezone ispao u četvrtfinalu nakon što je u prvoj utakmici poražen od Liverpoola na Anfieldu (0:3). Zlobnici kažu da ne može ništa bez Lionela Messija.


– Prošle sezone je to bilo puno gore. U ovoj utakmici protiv Tottenhama bili smo puno bolji, protivnik nam je stvorio nekoliko prilika iz prekida i kontranapada, sve ostalo je bilo dobro, kontrolirali smo utakmicu. naravno da bih bio sretniji da smo zabili gol, ali što je, tu je – rekao je poslije utakmice Pep Guardiola.




Tko zna kako bi se susret razvijao da je Sergio Agüero u ranoj fazi iskoristio jedanaesterac, ali Guardiola u načelu nema za čime žaliti. City je jednostavno pružio premalo u ionako »mršavoj« utakmici.


– Nemam problem priznati kada igramo loše, ali ovaj put nemam takav osjećaj. Znam da je Tottenham momčad koja često igra visoki presing, ali ovaj put je to izostalo, pogotovo u drugom poluvremenu kad smo često ulazili u njihovu trećinu. Uostalom, bili smo dobri na takozvanim drugim loptama. Sve u svemu, vjerujem da će idućeg tjedna ishod biti puno povoljniji – zaključio je Guardiola.


Zadovoljstvo trenera Spursa Mauricija Pochettina značajno je umanjila nova ozljeda gležnja najboljega strijelca i igrača Harryja Kanea, koji je vjerojatno izgubljen do kraja sezone.


– Jako smo tužni i razočarani, bojimo se da bismo mogli ostati bez Kanea do kraja sezone, nema dovoljno vremena za oporavak.


Vidjet ćemo što će biti u idućih nekoliko dana, ali ne izgleda dobro – kaže Pochettino. Trener Spursa ušao je u vrebalni sukom s Fabianom Delphom, koji je bio u duelu s Kaneom kad se ozlijedio.


– Išao je vrlo agresivno u tom duelu. Obojica su išli na loptu bez namjere da ozlijede jedan drugoga, ali Delph je bio sretan, jer je VAR provjeravao situaciju i mogao je vrlo lako zaraditi isključenje – rekao je Pochettino.