Kockasti u Cardiffu

NIKOLA VLAŠIĆ: Očekujemo tešku utakmicu protiv Velšana, protiv njih nije lako bilo niti u Osijeku

Hina

Nikola Vlašić/Foto PIXSELL

Nikola Vlašić/Foto PIXSELL



CARDIFF Hrvatska nogometna reprezentacija tijekom subotnjeg poslijepodneva doputovala je u Cardiff gdje će u nedjelju od 20.45 sati igrati susret 8. kola skupine E kvalifikacija za EURO 2020. protiv Walesa, a pobjedom bi osigurala plasman na završnicu.


U početnoj postavi protiv Walesa mogao bi zaigrati i jedan od najmlađih u našoj reprezentaciji, 22-godišnji Nikola Vlašić.


»Ja sam spreman i poštovat ću izbornikovu odluku, kakva god bude. U klubu igram svaku utakmicu 90 minuta, konstantno u dobroj formi i čekam svoju šansu. Zatreba li me izbornik, tu sam. Možda su ljudi pogrešno percipirali kada sam otišao u Rusiju, ali otišao sam u momčad koji se svake godine bori za naslov i igra Ligu prvaka. Igramo lijep nogomet, i to je pravo odredište za mene. Dobro se osjećam, nakon utakmice u Splitu sve je oko reprezentacije savršeno. Međutim, sada nam slijedi Wales, okrenuli smo se novom dvoboju i ne smijemo pogriješiti kao posljednji put. Nadamo se dovršiti posao i plasirati se na EURO«, kazao je Vlašić koji se osvrnuo i na prvi susret ovih suparnika igran u lipnju u Osijeku u kojemu je Hrvatska bila bolja sa 2-1.




»Očekujemo tešku utakmicu, protiv njih nije lako bilo niti u Osijeku. Wales će imati podršku svojih navijača, ima imperativ pobjede, no smatram da smo kvalitetniji, makar su Velšani odlični igrači. Naša je prednost što ne moramo srljati, već možemo čekati svoju šansu«.


Hrvatska je vodeća u skupini sa 13 bodova, druga Slovačka ima 10, treća Mađarska 9, a četvrti Wales 7 bodova uz utakmicu manje. U skupini je i Azerbajdžan koji je osvojio samo jedan bod i nema izgleda za plasman na EURO.