Hajdukova istina

NIJE U ŠOLDIMA SVE: Igračima s visokim ugovorima se ne igra, ostali nemaju kvalitetu

P. N.

Hajduk igra jako loše na otvaranju sezone/M. CIKOTIĆ/PIXSELL

Hajduk igra jako loše na otvaranju sezone/M. CIKOTIĆ/PIXSELL

Navodno se igračima, koji imaju bogate godišnje ugovore, ne igra se u ovakom Hajduku, dok oni drugi koji su puno manje plaćeni nemaju igračku kvalitetu da igraju i nose bijeli dres.



SPLIT Od kako je Željko Kopić izabran za trenera Hajduka nikada kraće nije trajala presica kao poslije susreta s Lokomotivom. Nakon tri, četiri pitanja postavljena Kopiću voditelj presice istu je promptno zaključio. “Bijeli” su odigrali još jednu lošu utakmicu na startu sezone, svjestan je te činjenice i Kopić, te je sada na njemu i njegovim suradnicima da pokušaju izvući maksimum. Dobro nam je poznato da niti jedan trener ne želi čuti kritike na račun igre njegove momčadi, posebice ne iz redova predstavnika “sedme sile” jer to je u pravilu znak da su mu novinari “okrenuli palac prema dolje” da je zakoračio preko praga izlaznih vratiju u ovom slučaju poljudskog stadiona. Najveći problem Kopića je što igrači sami ne vjeruju u sebe, uostalom Mijo Caktaš, koji nije igrao protiv Lokomotive, nakon europske pobjede nad Slavijom u Sofiji između ostalih poslije dvoboja je izrekao:


– Nije problem u kvaliteti, već nemamo samopouzdanja?!


Da samopouzdanja nema u svlačionici to je svima jasno, međutim isto tako puno je (ne)kvalitetnog igračkog kadra u tom prostoru. Te spoznaje je svjestan i Hajdukov trener koji se silno trudi da nešto učini, napravi, nažalost kada na raspolaganju ima te i takve igrače teško je nešto više učiniti. U dvoboju sa Lokomotivom osim euro-gola Stanka Jurića ništa više gledatelji nisu vidjeli od igrača kojima je Kopić ukazao povjerenje. Baš ništa! Kada krenu loše igre i rezultati, počnu i svakojake priče u kojima ima manje ili više istine. Navodno se igračima, koji imaju bogate godišnje ugovore, ne igra se u ovakom Hajduku, dok oni drugi koji su puno manje plaćeni nemaju igračku kvalitetu da igraju i nose bijeli dres. Futacs je navodno odbio sjesti na klupu za pričuve uz obrazloženje da još nije potpuno zdrav, Caktaš je poslije sraza u Sofiji prijavio udarac u skočni zglob, Said je napustio travnjak u 39. minuti zbog ozlijede, do tada je samo bio nazočan na travnjaku. Situacija nije nimalo ugodna, u svlačionicu se uvukao strah, ušlo je puno igračkog (ne)znanja. Kopić se našao u vrlo teškoj delikatnoj situaciji, pred njime i njegovim igračima su dvije vrlo važne da ne kažemo ključne utakmice. U četvrtka Hajduk igra prvu utakmicu trećeg pretkola protiv rumunjske Steaue, dok se u nedjleju na Rujevici igra Jadranski derbi, sraz Rijeke i Hajduka. Ne sjećamo se kada je Hajduk tako loše, katastrofalno ušao u novu prvenstvenu sezonu. Pred Kopićem su dani, utakmice odluke za njegov daljni o(p)stanak na klupi bijelih..