Spektakularni doček

NEOPISIVO Autobus Vatrenih klizi Zagrebom okružen tisućama navijača

Hina

Foto Ivan Biondić

Foto Ivan Biondić

Procjene su da će na Trgu u ponedjeljak biti oko sto tisuća navijača. Kolone navijača formirale su špalir od Trga Bana Jelačića prema Željezničkom kolodvoru i dalje, kojim dočekuju srebrne Vatrene. Centar Zagreba puca po šavovima!



ZAGREB Hrvatski navijači priredili su spektakularan doček našim nogometnim reprezentativcima koji u nevjerici promatraju rijeke ljudi koje ih prate na putu od zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman prema Trgu bana Jelačića.


Foto Denis Lovrović


Foto Denis Lovrović



Ni sat vremena od slijetanja zrakoplova sa svjetskim nogometnim doprvacima, panoramski autobus s članovima hrvatske reprezentacije nije uspio dospijeti dalje od Velike Mlake.


Foto Davor Kovačević


Foto Davor Kovačević





 Odmah po slijetanju reprezentativcu su za okupljene zaposlenike zračne luke otpjevali refren iz budnice »Moja domovina«, a potom se ukrcali na autobus koji je uz pratnju policije krenuo prema Zagrebu.


Foto Davor Kovačević


Foto Davor Kovačević



Tempo kojim se autobus kretao dopustio je igračima da od okupljenih navijača, koji se broje u tisućama, uzimaju dresove i potpisuju ih.


Foto Dalibor Urukalovic / PIXSELL


Foto Dalibor Urukalovic / PIXSELL



Više od 40 minuta bilo je potrebno autobusu da napusti prostor zračne luke i probije se do Zagrebačke ulice, na kojoj se autobus mogao početi malo brže kretati. Zagrebačke ulice i prilazi glavnom gradskom trgu preplavljeni su ljudima koji željno iščekuju dolazak svjetskih viceprvaka.


Stotinu tisuća građana slilo se na zagrebački Trg Bana Josipa Jelačića, a istodobno su srebrni Vatreni sletili na Zračnu luku Franjo Tuđman u pratnji dva MiG-a Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Brojni građani, u bijelo-crvenim majicama, sa hrvatskim trobojnicama, ‘slijevali’ su se u ponedjeljak oko podneva u središte Zagreba, na Trg bana Jelačića, kako bi dočekali srebrne hrvatske reprezentativce koji bi tamo trebali stići navijačkim autobusom u ranim poslijepodnevnim satima. Zrakoplov s hrvatskim reprezentativcima u zagrebačku zračnu luku sletio je oko 15.20 sati.


Foto Dalibor Urukalovic / PIXSELL


Foto Dalibor Urukalovic / PIXSELL



 Zrakoplov s Vatrenima imao je posebnu pratnju nakon ulaska u hrvatski zračni prostor, a iz Croatia Airlines kažu da je zrakoplov u potpunosti opremljen za slavlje. Sjedala su ukrašena prepoznatljivim “kockicama”, a naravno, pripremljen je i šampanjac.


Foto Dalibor Urukalovic / PIXSELL


Foto Dalibor Urukalovic / PIXSELL



 Hrvatska mladost, ali i oni stariji, u navijačkim dresovima ispunili su gradske ulice, napunili gradske autobuse i tramvaje, koji u ponedjeljak voze besplatno. Svima njima cilj je Trg bana Jelačića na kojem su od jutra najvjerniji navijači i koji je oko podneva već bio pun.



Procjene su da će na Trgu u ponedjeljak biti oko sto tisuća navijača. Kolone navijača formirale su špalir od Trga Bana Jelačića prema Željezničkom kolodvoru i dalje, kojim dočekuju srebrne Vatrene. Centar Zagreba puca po šavovima!



Uz Zagrebčane, hrvatsku nogometnu reprezentaciju, dočekuju i navijači iz svih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva koji su u Zagreb došli gledati nedjeljeno finale između Hrvatske i Francuske iz kojeg je Francuska, ipak, izašla kao pobjednica, iako je Hrvatska igrala, možda, i svoju najbolju utakmicu u Rusije.



 Unatoč porazu u finalu, Hrvati su jednoglasni: Vatreni su naši prvaci!



»Kao što pjesma kaže, osjećam se ponosno, neopisivo, prekrasno i moram priznati, iako to nitko nije rekao – Francuzi su pobijedili, ali nezasluženo«, kazao je Boris Buzjak iz Zagreba, koji je gledao utakmicu u rodnom Tribunju.



»Vatrene« će na Trgu dočekati skupina Zaprešić Boysi, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice »Moja domovina«. U vrijeme izvođenja te pjesme, kako je najavljeno, u nebo će se pustiti i tisuće crveno-bijelih balona koji se već pripremaju. Tijekom slavlja očekuje se prelet akro skupine »Krila Oluje«.


Svečani doček hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Udruga »Budi ponosan«, a redatelj svečanosti je Krešo Dolenčić.


Vatreni će se nakon slijetanja otvorenim autobusom uputiti u središte Zagreba. Otvoreni autobus kretat će se trasom: Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.


Radi što lakše organizacije dolaska navijača na Trg bana Josipa Jelačića, za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkoga Velesajma (pored zgrade INE), a od 8 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače besplatno prevoziti do Glavnog kolodvora.


Pozivaju se građani, navijači i ljubitelji nogometa da »Vatrene« dočekaju i glasnim navijanjem pozdrave na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke do Trga bana Josipa Jelačića na kojem je organiziran doček.