Uz pomoć navijača

NENAD BJELICA: Nemamo puno vremena za pripremu utakmice, ali siguran sam u našu dobru partiju

Ivana Vaupotić

Nenad Bjelica/Foto REUTERS

Nenad Bjelica/Foto REUTERS

Brzo se prebacujemo s kolosijeka na kolosijek, odnosno s jednog natjecanja na drugo. U takvom ritmu nemamo puno vremena za pripremu utakmice, ali siguran sam da ćemo pred našim navijačima pružiti još jednu dobru partiju u našem prvenstvu – kaže maksimirski šef struke



ZAGREB Dvoboj s Interom na stadionu Maksimir mogao bi predstavljati jedan od većih izazova za Nenada Bjelicu i njegov stručni stožer. Naime, iduća srijeda donosi okršaj sa Šahtarom, u sklopu četvrtog kola skupine C Lige prvaka.


Nije tajna da bi pobjeda u toj utakmici, uz domaći poraz Atalante od Manchester Cityja, modrom ansamblu osigurala drugo uzastopno proljeće na međunarodnoj sceni, odnosno barem plasman u nokaut fazu Europske lige. Međutim, to ni izbliza nije sve što hrvatskom prvaku može donijeti taj dvoboj. Eventualna pobjeda Dinamu bi donijela tri boda više u odnosu na Šahtar i bolji omjer u međusobnim utakmicama, s time da i jedne, i druge u zadnja dva kola očekuju ogledi s Atalantom i Manchester Cityjem. A to, barem u teoriji, znači da bi se klub iz Maksimirske 128 našao na korak do nokaut faze Lige prvaka.


Stoga nije teško pretpostaviti kakve misli prevladavaju kod svih u modrom taboru. Samim time je savršeno jasno da Bjelica i njegovi suradnici sutra moraju iz glava svojih štićenika izbaciti Šahtar i ubaciti Inter. Barem na dva sata.




– Brzo se prebacujemo s kolosijeka na kolosijek, odnosno s jednog natjecanja na drugo. U takvom ritmu nemamo puno vremena za pripremu utakmice, ali siguran sam da ćemo pred našim navijačima pružiti još jednu dobru partiju u našem prvenstvu – kaže maksimirski šef struke.


Kada se malo zagrebe ispod površine, postaje jasno da sutrašnji dvoboj sa Zaprešićanima ima veliku težinu u kontekstu HT Prve lige. Naime, iduća nedjelja Dinamu donosi gostovanje kod Rijeke na Rujevici, a trinaest dana kasnije na rasporedu je derbi s Hajdukom u Zagrebu. Preciznije, eventualni gubitak bod(ov)a ne bi samo narušio atmosferu pred dolazak Šahtara, već bi i donio nervozu za HT Prvu ligu.


– Naravno, nadam se da ćemo protiv Intera stići do nove pobjede. Isto tako, nadam se da će naši navijači doći na stadion u velikom broju jer njihova podrška nam je potrebna. Vjerujem da ćemo zajednički stići do tri nova boda – zaključuje Bjelica.


U klubu su ponudili još jedan razlog za dolazak. Naime, navijači koji kupe ulaznicu za utakmicu Dinamo – Inter Zaprešić, uz predočenje te ulaznice na “Ticket pointu” u Zagrebu moći će preuzeti besplatnu ulaznicu za utakmicu Dinamo – Hajduk kada krene prodaja ulaznica za taj susret. Jedini uvjet je da osobni podaci na obje ulaznice moraju biti istovjetni.