Šokirani Poljud

NASTAVAK KRIZE Hajduk se nije iskupio ni protiv Gorice, novaci u ligi uzeli bodove s Poljuda

Hina

Foto I. Čagalj / PIXSELL

Foto I. Čagalj / PIXSELL



Nogometaši Gorice priredili su iznenađenje u 4. kolu Prve HNL pobijedivši u nedjelju na Poljudu Hajduk sa 2-0 (2-0).


Nakon ispadanja u 3. pretkolu Europske lige igrači Hajduka tražili su iskupljenje u domaćem prvenstvu protiv novog prvoligaša Gorice. No, doživjeli su novo razočaranje, te su i dalje bez pobjede u domaćem prvenstvu.


Gosti su poveli u 27. minuti. Nakon loše reakcije Hajdukove obrane najbolje se snašao veznjak iz Ugande Farouk Miya, koji trese mrežu.




Novi šok uslijedio je u završnici prvog poluvremena. Napadač Hajduka Jairo je u kaznenom prostoru srušio nigerijskog napadača Iyayija Atiemwena i sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator penala u 40. minuti bio je Poljak Lukasz Zwolinski, kojemu je to treći prvenstveni pogodak.


Na početku drugog poluvremena, u 46. minuti, Goričani su mogli povećati vodstvo, ali je vratar Hajduka Posavec obranio udarce Miye i Nizozemca Joeyja Suka. A u 84. minuti je Atiemwen pogodio vratnicu.


U bezidejnoj i jalovoj igri Hajduka vrijedi izdvojiti pokušaj Ádáma Gyurcsa, koji je u 54. minuti iz slobodnog udarca sa 20 metara pogodio gredu, te situaciju iz 82. minute kada je branič gostiju Čagalj umalo postigao autogol, ali je loptu zaustavila vratnica.


Gorica se probila na peto mjesto, ima četiri boda, dok je Hajduk osmi sa dva boda.


Susret je odigran na stadionu Poljud pred 5.000 gledatelja, a sudio je Marin Vidulin iz Kanfanara.


STRIJELCI: 0-1 Farouk Miya (27), 0-2 Lukasz Zwolinski (40-pen).


CRVENI KARTON: Said (Hajduk, 90+1).