Engleski nogomet

Momčad Slavena Bilića ne zna za poraz: Pobjedom nad Queens Park Rangersima stigli na vrh tabele

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Bilićevi odabranici i dalje su bez poraza, jedini u Championshipu, a u devet kola upisali su pet pobjeda i četiri neodlučena ishoda.Nogometaši Liverpoola u subotu su u gostima kod novaka u Premier ligi Sheffield Uniteda slavili sa 1-0 pogotkom Georginia Wijnalduma u 70. minuti, te su zadržali stopostotan učinak i nakon 7. kola.



LONDON – U derbiju devetog kola engleskog nogometnog Championshipa West Bromwich Albion, kojeg vodi Slaven Bilić, je na gostovanju pobijedio Queens Park Rangers sa 2-0 preuzevši barem privremeno vrh ljestvice.


Pobjedu Bilićevoj momčadi donijeli su Nathan Ferguson golom u 53. minuti, te Matheus Pereira koji je zabio u 84. minuti. Hrvatski nogometaš Filip Krivinović igrao je za WBA posljednje tri minute.


Bilićevi odabranici i dalje su bez poraza, jedini u Championshipu, a u devet kola upisali su pet pobjeda i četiri neodlučena ishoda.




S tri nova boda Bilićev WBA je preuzeo vrh ljestvice sa 19 bodova. Nottingham Forest na drugom mjestu ima 18 bodova, dok Leeds United i Swansea City imaju po 17 bodova, ali i utakmicu manje.


Liverpool do pobjede, WBA prvi na tabeli


U Premier ligi – prvoj ligi engleskog nogometa, nogometaši Liverpoola u subotu su u gostima kod novaka u Premier ligi Sheffield Uniteda slavili sa 1-0 pogotkom Georginia Wijnalduma u 70. minuti, te su zadržali stopostotan učinak i nakon 7. kola. 


Nogometaši Sheffielda pružili su vrlo dobru partiju, ali propustili su iskoristiti nekoliko odličnih prigoda. Liverpool je do pobjede došao uz dosta sreće i zahvaljujući pogrešci domaćeg golmana Deana Hendersona. Wijnaldum je pucao sa ruba 16-erca, a lopta je prošla kroz ruke i noge vrataru Hendersonu. Hrvatski stoper Dejan Lovren ostao je na klupi za pričuve Liverpoola.


Danas se još sastaju Bournemouth – West Ham, Aston Villa – Burnley, Chelsea – Brighton & Hove Albion, Crystal Palace – Norwich, Tottenham – Southampton, Wolverhampton – Watford, te Everton – Manchester City.