Kapetan kockastih

Modrić za Marcu o uzvratu sa Španjolcima: ‘Bit će to rat, pokušat ćemo se revanširati’

Hina

Foto Igor Kralj / PIXSELL

Foto Igor Kralj / PIXSELL



Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić smatra kako mu je pala forma nakon Svjetskog prvenstva jer s Real Madridom nije prošao uobičajene pripreme, no tvrdi da se osjeća bolje te da će Hrvatska u »ratu« sa Španjolskom u susretu 5. kola Lige nacija četvrtak u Zagrebu pokušati pobijediti.


»Bit će to rat«, rekao je Modrić smijući se u razgovoru za španjolske novine Marca.


»Još uvijek možemo nešto napraviti no za to je prvo potrebno pobijediti Španjolsku, a onda i odigrati u nedjelju na Wembleyu. Jako je malo vremena između tih dviju utakmica. Teško je razumjeti to. No sigurno ćemo pokušati pobijediti«, dodao je.




Igra 33-godišnjeg veznog igrača pala je nakon Svjetskog prvenstva gdje je s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju i nagradu za najboljeg igrača. Trener Julen Lopetegui ga je u Real Madridu postepeno uvodio u igru, a onda mu davao po 90 minuta no njegove predstave nisu bile na razini prošlogodišnjih. Real Madrid je istovremeno bio pao na deveto mjesto u prvenstvu no popeo se na šesto mjesto protekli vikend pod vodstvom novog trenera Santiaga Solarija.


»Nakon Svjetskog prvenstva je logično da mentalno ne možeš održati isti intenzitet. Puno se toga intenzivnog ondje dogodilo, a to se na kraju plaća. Na Svjetskom prvenstvu sve je završilo perfektno. Svi smo bili na visokoj razini, a nakon toga se nije lako obnoviti, teško je održati istu razinu individualno, ali i momčadski«, rekao je Modrić.


U nedjelju je Modrić asistirao za prvi pogodak Reala u 4-2 pobjedi protiv Celte u Vigu.


»Bolji smo sada. Momčad izgleda dobro. Malo po malo bivat ćemo bolji«, napomenuo je.


Vjeruje da će i on sam igrati bolje nego u prethodnim utakmicama ove sezone.


»Svjetsko prvenstvo se krivi za to no za mene je bilo ključno što nisam prošao pripreme uoči sezone. Zaigrao sam mjesec dana nakon finala Svjetskog prvenstva, bile su mi potrebne pripreme prije toga koje nisam imao. Sada se, međutim, osjećam bolje. Primjećujem to. Noge, glava… sve ide bolje. Protiv Celte sam se približio razini koja se očekuje od igrača u ovoj fazi sezone«, rekao je Modrić.


Real Madrid zaostaje četiri boda za vodećom Barcelonom, a u Ligi prvaka je na korak do ulaska u osminu finala. Modrić, koji je osvojio Ligu prvaka u protekle tri sezone, vjeruje da to može ponoviti i ove godine.


»Nadam se da će tako biti, ali i da ćemo osvojiti španjolsko prvenstvo. Prvo mjesto se više ne čini tako daleko. Real Madrid još uvijek može osvojiti sve titule. No prije toga je potrebno pobijediti Španjolsku«, poručio je.


Prije dva mjeseca je Španjolska pobijedila Hrvatsku sa 6-0 u jElcheu nanijevši joj najteži poraz ikada.


»Tih šest golova ostaju no konačni plasman u skupini ovisi o nama«, zaključio je Modrić.


Španjolska ima 6 bodova, Engleska 4, a Hrvatska jedan bod uz utakmicu manje. Samo će pobjednik skupine izboriti plasman na završni turnir. U nedjelju Hrvatska gostuje kod Engleske u posljednjem susretu skupine.