Vrijedno priznanje

Modrić najbolji veznjak u izboru Marce

Hina

Ivan Rakitić, koji je prošle sezone igrao za Sevillu, bio je u konkurenciji za najboljeg ofenzivmnog veznjaka, ali je zauzeo drugo mjesto iza igrača Atletica Kokea



MADRID Hrvatski nogometni reprezentativac, član Reala iz Madrida Luka Modrić izabran je za najboljeg veznjaka španjolske lige u sezoni 2013/14. po izboru čitatelja madridskog sportskog dnevnika Marce.


Modrić je dobio 60.2 posto glasova ispred Gabija iz Atletico Madrida, koji je dobio 30.7 posto i Busquetsa iz Barcelone sa 9.1 posto.


Ivan Rakitić, koji je prošle sezone igrao za Sevillu, bio je u konkurenciji za najboljeg ofenzivmnog veznjaka, ali je zauzeo drugo mjesto iza igrača Atletica Kokea. Koke je dobio 47.4 posto glasova, dok je Rakitić zauzeo drugo mjesto sa 33.3 posto. Treće je mjesto pripalo Iniesti iz Barcelone sa 19.3 posto glasova.




Za najboljeg je vratar Primere u prošloj sezoni u ovom izboru proglašen čuvar mreže Atletica Courtois, najbolji branič je Sergio Ramos iz Reala, a najbolji napadač Cristiano Ronaldo, također iz Reala.


Marca je poznata kao dnevni list koji je sklon Realu, pa ne čudi kako su igrači »kraljevskog« kluba pobijedili u tri od pet ponuđenih kategorija, a da se radi o »navijačkom« izboru potvrđuje činjenica da ponajbolji igrač svijeta, napadač Barcelone Lionel Messi nije niti među tri najbolja.