Ništa od povratka

Modrić ipak neće zaigrati protiv Getafea

Hina

Reuters

Reuters



MADRID – Veznjak hrvatske reprezentacije i Real Madrida Luka Modrić zbog ozljede neće igrati u posljednjem kolu španjolskog prvenstva u subotu protiv Getafea iako je trener Carlo Ancelotti prije mjesec dana najavio njegov povratak u toj utakmici.


Modrić je u petak vježbao u teretani dok su se njegovi suigrači na travnjaku pripremali za subotnju utakmicu protiv ekipe iz madridskog predgrađa. S hrvatskim reprezentativcem su u teretani radili i ozlijeđeni Sergio Ramos, Sami Khedira, Karim Benzema i Fabio Coentrao, priopćio je klub.


Trener Ancelotti, čiji je ostanak na klupi neizvjestan, napomenuo je kako su ozljede u ključnom dijelu sezone bile presudne za izostanak trofeja.




»U veljači smo pali zbog ozljeda važnih igrača Modrića, Ramosa i Jamesa. Kasnije smo se digli. no veljača je, s obzirom na fizičko stanje, bila najproblematičnije razdoblje«, izjavio je Ancelotti na novinskoj konferenciji.


Nakon što se oporavio od ozljede u studenom na utakmici Italije i Hrvatske, Modrić se ponovno ozlijedio prošli mjesec u prvenstvenom susretu protiv Malage kada mu je stradalo koljeno.Ancelotti i njegovi pomoćnici nisu dobro pripremili igrače pa su se u ključnim trenucima počeli ozljeđivati, optužuju kritičari u Madridu.


»Imam ekipu pomoćnika najviše razine te i dalje mislim da su najbolji. Imam veliko povjerenje u njih jer sve što sam osvojio u karijeri bilo je zahvaljujući njima«, istaknuo je Ancelotti, čiji je ostanak u Realu neizvjestan.


Među njegovim nasljednicima u medijima se spominju Nijemac Jürgen Klopp, bivši trener Borussije Dortmund, i Španjolac Rafa Benítez, trener Napolija.