Kvalifikacije za EP

Modrić: Svi moramo biti kao jedan

Ivana Vaupotić

U Ligi prvaka Modrić je u dva navrata mogao opipati puls Marija Balotellija, kojeg je izbornik Antonio Conte vratio u reprezentaciju za sraz s Hrvatskom



Trinaestorica najjačih aduta izbornika Nike Kovača odradila su ove srijede još dva lakša treninga na stadionu Maksimir. Udarni dio priprema za nedjeljno gostovanje kod Italije na rasporedu je danas popodne, kada se izbornik vrati iz Londona s ostatkom reprezentativaca za Milano.


   – Možemo reći da je ta utakmica najvažnija u ovim kvalifikacijama. Imamo dosta dana da se kvalitetno pripremimo i zato vjerujem da ćemo u Milanu ostvariti pozitivan rezultat – kaže Luka Modrić.


   Njegov talijanski pandan, Andrea Pirlo, najvjerojatnije će propustiti utakmicu zbog ozljede.




   – Za njih je to veliki hendikep. On je glavni čovjek za organizaciju njihove igre. Iako imaju dosta klasnih igrača, jasno je da će ga teško nadomjestiti. Premoć u sredini uvijek donosi rješenje utakmice. Međutim, u Milanu će biti važna kompletna momčad, od golmana do napadača. Budemo li svi kao jedan, možemo se nadati pozitivnom rezultatu – dodaje najskuplji hrvatski reprezentativac.


   U Ligi prvaka Modrić je u dva navrata mogao opipati puls Marija Balotellija, kojeg je izbornik Antonio Conte vratio u reprezentaciju za sraz s Hrvatskom.


   – Bilo bi lijepo da novi susret s Balotellijem prođe kao i zadnja dva, kada je moj »Real« pobijedio njegov »Liverpool«. Radi se o odličnom napadaču kojeg su naši braniči uspješno zatvorili na zadnjem Euru. Nadam se da će i sada biti tako – tvrdi Modrić.


   S njim se slaže i Danijel Pranjić, koji vjeruje nedavna da izdanja s Bugarskom i Azerbajdžanom daju dodatnu sigurnost ansamblu Nike Kovača.


   – Sastaju se dvije najbolje reprezentacije u našoj grupi. Budemo li na razini zadnje dvije utakmice, sve je moguće. Naravno, vjerujemo u sebe i svoje mogućnosti. Nema sumnje da je Pirlo bitan igrač za Italiju. Međutim, oni će se htjeti potvrditi kao prva reprezentacija u skupini, bez obzira na okolnosti. Zato možemo pretpostaviti da će nas napasti od prve minute – rezonira Pranjić.