Euro 2020

Modrić: Ostali smo mirni, znali smo da će naši trenuci doći. Zasluženo smo pobijedili

Hina

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



RIJEKA “Ostali smo mirni, znali smo da će naši trenuci doći. Zasluženo smo pobijedili i plasirali se na Euro”, izjavio je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić u programu Nove TV nakon pobjede 3-1 (0-1) nad Slovačkom u posljednjoj utakmici kvalifikacija za EURO 2020., odigranoj u subotu na riječkoj Rujevici.


“Sretni smo i ponosni. Ovo je velika večer za nas. Ostvarili smo ono što smo željeli i što kao ekipa zaslužujemo. Ostali smo mirni bez obzira na njihovo vodstvo. Igrali smo dosta dobro, stvorili smo nekoliko prilika, samo je falio završni udarac.


Nismo zabili gol, ali smo ostali mirni. Znali smo da će naši trenuci doći, ako nastavimo ovako igrati i došli su. Zasluženo smo pobijedili i plasirali se na Euro”, izjavio je Luka Modrić te pohvalio igrače koji su uskočili u ovoj utakmici umjesto standardnih reprezentativaca.




“Naravno da se izostanak osjetio, ali ovi igrači koji su ih zamijenili su odigrali stvarno fenomenalno i pokazali su da su s pravom tu te da se u budućnosti na njih može jako puno računati.”


Bruno Petković još je jednom bio strijelac, postigavši pogodak za vodstvo 2-1, samo četiri minute nakon izjednačujućeg pogotka Nikole Vlašića.


“Cijelu utakmicu smo odradili na jako visokom nivou, iako smo imali rezultatski minus nakon prvog poluvremena, ali smo igrali dobar nogomet. Drugo poluvrijeme smo izašli mentalno čvrsti, nismo se predavali i zasluženo pobijedili.


Bili smo spremni da ostanemo mirne i hladne glave, ako i gubimo. Znali smo da će naša kvaliteta doći na naplatu”, rekao je napadač zagrebačkog Dinama koji je u osam reprezentativnih nastupa postigao već pet pogodaka.


Vratar Dominik Livaković bio je nemoćan kod pogotka Slovaka, ali je s još nekoliko sigurnih intervencija do kraja dvoboja ostavio mrežu netaknutom.


“Presretan sam što igram s ovakvom ekipom. Ponosan sam na to što smo napravili. Bili smo jako smireni, to smo pokazali u drugom poluvremenu. Znali smo da samo mirnoćom možemo okrenuti utakmicu”, zaključio je “broj 1” hrvatske reprezentacije.