Liga prvaka

Modri u Maksimiru večeras potvrđuju jesen u Europi

Ivana Vaupotić

Foto Denis Lovrović

Foto Denis Lovrović

Svjesni smo snage suparnika. Od prve do zadnje minute moramo biti agresivni, kao što smo bili u Kazahstanu – kaže Nenad Bjelica, trener Dinama, koji ima 2:0 iz Astane



ZAGREB Pred nogometašima »Dinama« večeras je zadnja prepreka na putu da osiguraju jeseni u Europi. Obrani li pobjedu od 2:0 iz Kazahstana, modri ansambl eliminirat će »Astanu« i izboriti zadnju rundu kvalifikacija Lige prvaka sa švicarskim klubom zvanim »Young Boys«. Takav ishod »Dinamu« bi minimalno osigurao ždrijeb skupina Europske lige.


– Imamo pozitivnu atmosferu u svakom smislu. Iza nas su dvije pobjede, to je ono što nas puni optimizmom i daje nam vjeru da možemo doći do cilja u ovoj sezoni – kaže trener »Dinama« Nenad Bjelica.


Nije na odmet podsjetiti da je njegova momčad prije tjedan dana odigrala tankih 39 minuta u glavnom gradu Kazahstana. Doduše, ni »Astana« nije briljirala, ali bila je za nijansu bolji suparnik sve do kontre koju je Mario Budimir pretvorio u vodstvo modrog ansambla.




– Znamo da nas čeka još puno posla i svjesni smo snage suparnika. Od prve do zadnje minute moramo biti agresivni, kao što smo bili u Kazahstanu. Svi igrači su na raspolaganju, spremni, zdravi i orni za utakmicu – dodao je maksimirski šef struke


U tri dosadašnje utakmice kvalifikacija Lige prvaka »Dinamo« je kretao s istom jedanaestorkom, s time da je na golu bio Danijel Zagorac. No, prošlog petka je u srazu sa »Slaven Belupom« (2:1) zaigrao reprezentativac Dominik Livaković, a Bjelica je tom prilikom istaknuo da još uvijek ne zna tko će braniti u uzvratu s »Astanom«.


– Odlučio sam tko će braniti, ali to će prvi saznati moji igrači. Imamo dva izvanredna vratara i to je naša velika snaga – istaknuo je 46-godišnji stručnjak.


Potaknut pitanjem kazahstanskih novinara Bjelica je održao i kratko predavanje o svom trenerskom životopisu. Zapravo, gostujući predstavnici medija izbacili su ga iz takta kada su mu spomenuli da do prije tri mjeseca nije imao nikakve veze sa Zagrebom, uz diskretno guranje teze da nema dovoljno iskustva za vođenje kluba na razini koju donosi Liga prvaka.


– Jako sam ponosan što sam trener »Dinama«, pripremao sam se 376 utakmica da jednog dana dođem ovdje. Imam određeno iskustvo i radim već u četvrtoj zemlji svoje trenerske karijere. Nadam se da ću svojim radom vratiti povjerenje i odgovornost koji su mi ukazani. U Ligi prvaka sam već bio trener, i to s puno slabijom momčadi od današnjeg »Dinama« – rekao je Bjelica.


Optimizam emitira i Dani Olmo, koji je bio ključni čovjek prva utakmica u Kazahstanu, s golom i asistencijom.


– Odigrali smo dobru utakmicu u Astani, ali ne smijemo misliti da je gotovo. Očekuje nas jak suparnik, ali mi vjerujemo u sebe. Idemo po još jednu pobjedu jer imamo jaku momčad i širok igrački kadar – zaključuje Olmo.