Povratak na travnjak

Močinić: Lijepo je bilo ponovo zaigrati na Kantridi

Ivan Volarić

Hvala publici na onome što su mi priuštili kada sam izlazio s travnjaka u finišu utakmice s Lokomotivom. Naježio sam se... – kaže Močinić



RIJEKA » Visoka pobjeda nad »Lokomotivom« uoči reprezentativne stanke donijela je sobom mnoštvo dobrih stvari za društvo s Kantride. Jedan od najvećih dobitaka je povratak Ivana Močinića nogometu kakav je igrao prije ozljede skočnoga zgloba zarađene tijekom priprema reprezentacije za SP u Brazilu. Veznjak »bijelih« počeo je nakon točno 175 dana (utakmica posljednjeg kola prošloga prvenstva protiv »Slaven Belupa«) jednu prvenstvenu utakmicu za prvu momčad »Rijeke«. I odigrao odličnu partiju koju je začinio asistencijom. Bio je to povratak u velikom stilu. Dobra vijest za mladoga igrača i za trenera Matjaža Keka koji je u Močiniću dobio jedno rješenje više u sredini terena gdje je sve spalo na Matu Jajala i Gorana Cvijanovića zbog odlaska Josipa Brezovca te ozljeda Močinića i Maleša.


  – Prije svega, nisam mogao poželjeti bolji povratak na teren nakon toliko vremena – započeo je izdanak »Rijekine« škole nogometa. – Nisam igrao prvenstvenu utakmicu na Kantridi više od pet mjeseci i stvarno mi je drago što smo ubilježili visoku pobjedu protiv dobre ekipe. Sada se možemo u miru pripremati dva tjedna za novi ciklus utakmica koji je pred nama.  

 Dosadile terapije


Ozljeda zgloba je, dakle, stvar prošlosti?  – Tu i tamo znam osjetiti zglob pri promjeni vremena ili kada mijenjamo podlogu za trening, ali je sve to puno bolje nego što je bilo. Mislim da će za koji mjesec sve biti u najboljem redu.     Vratili ste se Kantridi nakon 175 dana pauze, nije vas bilo na terenu gotovo šest mjeseci?  – Kada sam se ozlijedio u Brazilu, mislio sam da će mi trebati nekoliko tjedana za povratak, a na kraju se sve pretvorilo u višemjesečnu stanku. Trebalo je prvo dobro zaliječiti zglob, pa ići na terapije. Moram priznati da mi je sve to zajedno već dosadilo, ali bio sam svjestan da se sve to mora odraditi. Srećom da je u fazi povratka u natjecateljsku formu tu bila druga ekipa »Rijeke«, gdje sam se mogao dobro napuniti kroz utakmice. To mi je puno pomoglo pri povratku.   Vaš suigrač i »supatnik« Mato Maleš još uvijek muku muči s ozljedom?  – Prošli smo zajedno mnogo toga, od Selca preko Pule pa do Rijeke. Naporno radi i nadam se da će se i on što prije vratiti.  

 Europsko proljeće


Iako su vas Jajalo, Cvijanović i prije toga Brezovec dostojno zamijenili, ipak je nedostajao je vaš doprinos?  – Dečki su i bez mene odlično gurali što se vidi po rezultatima, a naravno da ću i ja pokušati dati svoj doprinos i impuls momčadi kada budem igrao. Ovosezonski rezultati su stvarno super, kako u prvenstvu, tako i u Europi. Šteta što se dogodio poraz u Rotterdamu, gdje smo pokazali odličnu igru u nastavku utakmice. Mislim da se unatoč tome možemo nadati dobrom rezultatu u predstojeće dvije utakmice u Europskoj ligi. Nadam se prolazu u šesnaestinu finala, znamo da neće biti lako, ali mislim da smo zaslužili ući u drugi krug Europske lige na temelju onoga što smo do sada pružili.

 


Željni ste Europe?  – Nisam igrao Europsku ligu od utakmice s »Betisom« u Sevilli u prosincu prošle godine. Sigurno da bih volio nastupiti barem malo u iduće dvije utakmice. Naravno da europske utakmice posebno inspiriraju. Iako je HNL jednako bitan jer kroz prvenstvo vodi put do Europske lige.   Utakmica protiv »Lokomotive« pokazala je i da vas se, osim trenera i suigrača, zaželjela i riječka publika?  – Hvala publici na onom što su mi priuštili kada sam izlazio s travnjaka u finišu utakmice s »Lokomotivom«. Naježio sam se… Lijep osjećaj je nakon šest mjeseci ponovo zaigrati na Kantridi. Tek sada sam u potpunosti uvidio koliko mi je to nedostajalo – poručio je veznjak »bijelih«.