Daleko od EURO-a

Mlada reprezentacija izgubila od Češke, Igor Bišćan doživio prvi poraz

Ivana Vaupotić

Ivan Lepinjica tijekom ogleda u Velikoj Gorici/Foto PIXSELL

Ivan Lepinjica tijekom ogleda u Velikoj Gorici/Foto PIXSELL



VELIKA GORICA Treća kvalifikacijska utakmica hrvatske U-21 reprezentacije pod vodstvom Igora Bišćana okončana je porazom, a to znači da je plasman na Europsko prvenstvo sada sve dalji. Preciznije, na kraju izborničkog mandata Nenada Gračana izgubljena je utakmica sa Škotskom u Šibeniku (1:2), a zatim je Bišćan uknjižio dvije pobjede na gostovanjima kod San Marina (7:0) i Litve (3:1). Sada je, pak, stigao poraz u srazu s Češkom.


Da je Petar Musa imao malo više koncentracije u 2. minuti, otvaranje te utakmice za Hrvatsku je moglo biti kao iz snova. Naime, brza izmjena dodavanja otvorila je prostor na lijevoj strani za Domagoja Bradarića, koji je odmah gurnuo prizemnu loptu na drugu stativu, iza leđa češke obrane, a Musa sa dva metra nije uspio nadmudriti Martina Jedličku.



Gradski stadion. Gledatelja: 1.600. Sudac: Espen Andreas Eskas (Norveška). Strijelac: 1:0 Ivanušec (30′), 1:1 Krejči (39′), 1:2 Bucha (72′). Žuti karton: Gvardiol, Ivanušec, Šutalo, Žaper (Hrvatska), Sadilek, Krejči (Češka). Crveni karton: Bradarić (90′). 




HRVATSKA: Šemper – Šutalo, Kalaica, Gvardiol, Bradarić – Ivanušec, Lepinjica (83′ Bistrović -), Moro (76′ Majer) – Ćuže (64′ Žaper), Musa  (83′ Posavec -), Brekalo.


ČEŠKA: Jedlička – Holik, Chaluš, Krejči, Sadilek – Havelka, Janošek – Bucha, Šašinka, Granečny (78′ Žitny) – Hložek (81′ Slouček).



Gosti su uzvratili deset minuta kasnije, preko Odreja Šašinke, čiji je udarac iskosa s desne strane obranio Adrian Šemper. Isti dvojac odmjerio je snage u 17. minuti, no hrvatski golman je i tada bio uspješniji. Nešto kasnije Jedlička je jednako vješto zaustavio udarac Josipa Brekala s deset metara. No, u 30. minuti češkog golmana je savladao Luka Ivanušec, nakon sjajnog solo prodora – 1:0.


Hrvatska nakon vodstva nije iskoristila dvije sjajne prilike za bijeg na dva gola viška, a to joj se osvetilo u 39. minuti. Dominik Janošek izveo je korner s lijeve strane, a Ladislav Krejči se najbolje snašao u velikoj gužvi na vrhu peterca – 1:1.


Češka je drugom dijelu stvorila nekoliko vrlo opasnih situacija, ali nije uspjela savladati Šempera. S druge strane, Hrvatska je nikako nije uspijevala doći do prave prilike za udarac na gol. Igrala se 72. minuta kada su gosti naplatili svoju bolju igru. Zapravo, loša obrambena reakcija Joška Gvardiola otvorila je prostor za udarac Pavelu Buchi – 1:2.