Na Kantridi ne stanuje - "lako ćemo"

Mišković: Inter nas čeka u skupini ako prođeno Sheriff

Orlando Rivetti

Europska liga se smiješi kao i prošle godine, Kantrida živi svoj san.



RIJEKA Rijekin je predsjednik Damir Mišković htio nekoga od talijanskih predstavnika (Split će igrati s Torinom) i bio je blizu kada je rekao – Inter iz Milana. Jer slavni se milanski klub kod slaganja skupina prije ždrijeba našao u društvu Rijeke… Inter je odmah izvučen.


Zadnje dvije kuglice (od dvanaest ) imali su ispisane imena – Rijeke i Sheriffa. Bilo je, dakle, samo pitanje tko će biti domaćin u prvoj utakmici.


– Ima Boga! Zadovoljan sam. Treba se dobro pripremiti. Europa je to, svaka ekipa vidi svoju veliku šansu. Zar nas prošle godine Stuttgart nije trebao pregaziti? Europa ništa ne poklanja, a brzo kažnjava. Ništa nije lako na međunarodnoj sceni. Oprezno sa Sheriffom. Mobilizacija i koncentracija. Najprije razmišljati o sebi. Uostalom, trener Kek i ova momčad pokazali su snagu. I protiv slabijih maksimalno ozbiljno. »Lako ćemo« ne stanuje na Kantridi. Poštujemo sve, ali najviše sebe – govori Mišković.


Prva je utakmica na Kantridi. Bilo je tako lani protiv Žiline i Stuttgarta, sada protiv Ferencvaroša. Prednost?– Igra se 180 minuta, ali sigurno je da prva utakmica može odrediti tijek onog drugog poluvremena u Tirospolu. Dobar ždrijeb, ali dvije teške bitke su pred nama. Pobijedit ćemo ako budemo pravi, u protivnom nećemo… Sigurno je jedno, dat ćemo sve od sebe. Ništa od ispunjenje želje zvane Inter iz Milana? – Bilo ih strah, ha, ha, ha… Čekaju nas u sljedećoj rundi, natjecanju po skupinama. Razumljivo, ne pravimo ražanj dok je zec u šumi, ako prođemo Sheriff… Bio sam blizu kada sam rekao Inter! Dobro, bili ste optimist i prije Stuttgarta?– Tada sam bio siguran. Sada vjerujem u ono što momčad prikazuje i kako djeluje samouvjereno na terenu i kada ima problema. U susretu s Vikingurom na Kantridi se došlo zabavljati više od 6.000 ljudi usprkos pobjedi 5:1 u prvoj utakmici? – Sjedio sam ispred TV ekrana, nisam u gradu, i uživao kada su se počeli dizati valovi… Na stadionu Armada i obitelji, svako ima svoj prostor, ali samo jednu ljubav – Rijeku – rekao je Mišković.

Europska liga se smiješi kao i prošle godine, Kantrida živi svoj san.