Osječki poučak

Matjaž Kek otkrio lošu vijest oko Heberove ozljede: ‘Sigurno ga neće biti barem nekoliko tjedana’

Portal Novilist.hr

Matjaž Kek/R. BRMALJ

Matjaž Kek/R. BRMALJ

Rijeka će iz utakmice u utakmicu biti bolja. Ne možemo tražiti pojedince ili izvlačiti pojedince. Voljni moment je bio OK, ali dok nećemo s agresijom i pravovremenošću i okomitošću zavladati na terenu imat ćemo problema s igrom - kaže Kek



RIJEKA Matjaž Kek, trener nogometaša Rijeke, gostovao je i ovoga ponedjeljka na radijskim valovima Radio Rijeke u emisiji koju vodi Robert Ferlin, te prenio svoja razmišljanja nakon remija s Osijekom.


– Prvo poluvrijeme nije bilo kako smo se dogovorili i htjeli ući u igru – započeo je Kek. – Nismo se uspjeli nametnuti na sredini terena i iz toga je proizlazila druga lopta koja je bila stalno kod Osječana. Prvo poluvrijeme apsolutno nije bilo dobro, ali smo i u tom periodu kod 0:0 imali šansu Hebera. U drugom poluvremenu smo izgledali bolje, okomitije i konkretnije, te zabili gol. A onda smo opet dobili gol iz prekida. Pitanje je prvo kako je došlo do tog prekida, a onda i kako smo dobili gol. Rezultat je realan iako je u nekim trenucima Osijek ostavio bolji dojam u igri.


Dojam je da su vaši igrači bili borbeniji na Kantridi protiv Maribora nego u nedjelju na Rujevici protiv Osijeka?




– Mi smo u toj utakmici na Kantridi izgledali agresivnije i goropadnije, posebno na sredini igrališta, ali jedno su prijateljske, a drugo prvenstvene utakmice. Upozoravali smo na to da će Osijek na sredini tražiti prevagu. Nismo se tu uspjeli namenuti u prvom poluvremu. Imali smo problema. Lončar nije bio spreman za 90 minuta, jer je tek u četvrtak navečer počeo trenirat s ekipom nakon dvije utakmice za reprezentaciju puta iz Rumunjske. Imamo problem s Acostyjem kojega duže vrijeme muči povreda tetive i ne može normalno trenirati. Grahovac i Capan su dobro odigrali protiv Maribora, ali se u prvom poluvremenu protiv Osijeka nisu uspjeli nametnuti.


Rekli ste u najavi utakmice da će susret protiv Osijeka pokazati u kojem smjeru će ići ova Rijeka u prvenstvu?


– Sigurno da će Rijeka biti u vrhu hrvatskog nogometa, moramo posložiti i pronaći pravu kompoziciju u veznoj liniji. Jednu utakmicu je jedan malo bolji u drugoj je drugi s više grešaka, pa u trećoj – treći. Nakon dugo vremena zaigrao je Pavičić kod kojega se vidi da kada ima loptu da ima ideju. Nama nedostaje kreativnost, pravovremeni dubinski pas da bi više lopti došlo do napadača. Sigurno će nama svaka utakmica biti otvorena. Rijeka će iz utakmice u utakmicu biti bolja. Ne možemo tražiti pojedince ili izvlačiti pojedince. Voljni moment je bio OK, ali dok nećemo s agresijom i pravovremenošću i okomitošću zavladati na terenu imat ćemo problema s igrom. Nedostaje nam u kreaciji kvalitetniji udio pojedinaca. Vidjelo se u jednom trenutku koliko je tu nesigurnosti, pa vraćanja lopti vrataru gdje počinje sama nesigurnost. To nije stvar dogovora. Moramo puno raditi i tražiti dobitnu kombinaciju, standardizirati ekipu, a onda će sve to biti puno bolje.


Heber se ozljedio i izgubljen je na neko vrijeme?


– Tek u srijedu ćemo moći napraviti magnet i vidjeti težinu ozljede. Sigurno ga neće biti nekoliko tjedana. moramo riješiti Acostyja koji dugo vuče ozljedu tetive. Župarić ima velikih problema sa sinusima, Kvržića muči skočni zglob, vidjet ćemo da li ćemo moći računati na Velkovskog, stradalo je rame Capanu… Dođe takav period. Moramo razmišljati o sebi i svojoj igri, moramo biti žustriji i odlučniji kao protiv Maribora, ali rekao sam, jedno su pripremne, a drugo prvenstvene utakmice. Nas već očekuje teška utakmica u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive – rekao je trener bijelih.