Simboličan povratak

Mateo Bertoša se vraća na Kantridu u dresu Opatije

Ivan Volarić

Mateo Bertoša/Foto Arhiva NL

Mateo Bertoša/Foto Arhiva NL

Vraćam se na staro mjesto, tamo gdje je na neki način puno toga u mojoj karijeri počelo – rekao je nekadašnji branič Rijeke i ljubimac navijača.



RIJEKA Ljestvica proljetnih ogleda triju primorskih nogometnih trećeligaša otkrit će sljedeće: Opatija 11, Orijent 1919 7, Krk 5 osvojenih bodova… Opatijci su upisali tek jedan poraz. Mnogi će reći da su rezultati konačno u skladu s igračkom kvalitetom. Povrh svega trener Zoran Bogolin dobio je uoči subotnjeg ogleda protiv Novigrada na Kantridi (16.30 sati) još jednog zvučno pojačanje. Klupski tajnik Zdravko Šimić, nekada vrsni veznjak Opatije, Rijeke, Pomorca…, uspio je konačno privesti kraju registraciju Matea Bertoše (30). Ljevonogi branič, nekada ljubimac navijača Rijeke, već duže vremena trenira s Opatijcima, no potrajalo je dok su iz Iračkog nogometnog saveza omogućili njegovu registraciju za člana Treće HNL. »Berti« bi mogao debitirati za Opatiju na svojoj Kantridi, protiv svojega Novigrada!


– Vraćam se na staro mjesto, tamo gdje je na neki način puno toga u mojoj karijeri počelo – govori Bertoša. – Na Kantridi sam prešao iz juniorskog u seniorski nogomet. Tamo smo krenuli u ono nezaboravno trofejno i europsko razdoblje kluba. Osim toga, mogao bih zaigrati i protiv svojih Novigrađana. Baš je puno simbolike u svemu tome, ali polako, tek ćemo vidjet što će to značiti istekom utakmice.


Tko zna, možda će Bogolin iskoristiti subotnji emotivni trenutak za Bertošu i ponuditi mu doživotni ugovor s Opatijom?




– Nikad se ne zna! – nastavlja branič koji je u ljeto 2016. godine napustio Rijeku i otišao u Istru 1961. Uslijedili su Pro Vercelli (Serie B), pa iračka Al-Quwa. Opatija će vjerojatno biti međustanica…


– Imam dobar odnos s trenerom Bogolinom i dogovor da ako ništa ne nađem mogu odigrati za Opatiju. Imam još ambicija u kontekstu prvoligaškog nogometa, zato sam stalno u treningu i želim odigrati desetak kola da što spremnije dočekam ljeto. Pokušat ćemo tada nešto. Upisat ću i trenersku Akademiju… – rekao je Bertoša