Najbolji pojedinac

Marko Vešović: Neka navijači uživaju, ali mi još uvijek nemamo pravo na euforiju

Marko Cvijanović

Marko Vešović,

Marko Vešović,

Mi još uvijek nemamo pravo na guštanje, ali radimo na tome da jednoga dana zaslužimo zajedno se opustiti i proveseliti. Dokle god matematički ništa nije riješeno, nemamo pravo na pogrešku – kaže Vešović



RIJEKA Njegova je energija jednostavno zarazna. I neuništiva. Netko će poslije utakmice protiv »Osijeka« na Rujevici reći: »Vešo igra kao da je dopingiran!«. Usporedba nije primjerena, iako… »Doping« u slučaju Marka Vešovića nema nikakve veze sa zlouporabom nedozvoljenih sredstava. Taman posla.


Vešovićeva pokretačka snaga je ozračje na rujevičkim tribinama. Više mu i ne treba…


A »Vešo« je u utorak odigrao još jednu veliku utakmicu u bijelom dresu. Uostalom, u najvećoj mjeri pripadaju mu zasluge za dosuđene jedanaesterce iz kojih su pali pogoci vrlo vjerojatno vrijedni povijesnog naslova prvaka. Samo… Marko će poslije utakmice zauzdati emocije.




– Je li gotovo? Utakmica je gotova, da! A prvenstvo? Ne! Još je osamnaest bodova u igri, iako treba treći da smo napravili veliki korak prema naslovu prvaka. Priredili smo odličnu predstavu, uz demonstraciju sile i našu dominaciju. Istina je, imali smo nekoliko propuštenih prilika, što donese sa sobom određenu nervozu. Međutim, zasluženo smo pobijedili, u pravom trenutku pobjegli na osam bodova. Ništa, okrećemo se »Interu«.


Euforija zabranjena


Kad ste saznali za rezultat iz Koprivnice?


– Po reakciji publike na zagrijavanju znali smo da je »Slaven Belupo« pobijedio »Dinamo«, ali pričali smo dosta o tome i prije utakmice. Znali smo da nas ne smije ponijeti euforija, jer nam se baš to dogodilo protiv »Istre 1961« u Puli. Bili smo nervozni, lopta nije htjela ući u gol, iako smo odigrali odličnu utakmicu bez obzira na rezultat.


Rani pogodak Bezjaka s »kreča« u velikoj je mjeri olakšao posao?


– Tome uvijek težimo, ali nekad se to ne dogodi pa se u igrače uvuče neki strah, počne se osjećati nekakva napetost. Na kraju je najbitnije da smo pobijedili, osvojili vrijedna tri boda i napravili veliki iskorak prema krajnjem cilju. Nastavljamo u istom ritmu, nema druge.


Stvorili ste puno prilika, a golovi su padali s »kreča«?


– Da, stvorili smo puno prilika, a na kraju smo dva pogotka postigli iz dvaju kaznenih udaraca. Uza sve fenomenalne akcije i prilike koje smo priredili, na kraju su pobjednika odlučili penali. Lopta nije htjela ući »regularno«, nego s bijele točke, ali neka je ušla i tako.


Ova nam je pobjeda jako draga, hvala svakom navijaču koji je došao na utakmicu. Atmosfera je bila fantastična, nadam se da će ovako biti i na preostalim trima domaćim utakmicama.


Kako poslije svega obuzdati euforiju?


– Sada nam je jako potrebna velika doza kontrole, a neka navijači uživaju i podižu euforiju. Mi još uvijek nemamo pravo na guštanje, ali radimo na tome da jednoga dana zaslužimo zajedno se opustiti i proveseliti. Dokle god matematički ništa nije riješeno, nemamo pravo na pogrešku.


Najveći trofej


U nastavku borbe za naslov prvaka činjenica je da »Rijeka« ima ono što »Dinamo« nema, veliku podršku navijača, čak i onda kada ne ide kako svi žele…


– Tijekom cijele sezone imamo veliku podršku i pomoć naših navijača. Velika je stvar kada te ne ide, a kada te podigne i pogura huk s tribina. Utakmica s »Osijekom« je bila još jedan dokaz da ovaj grad, klub, svi navijači i mi igrači zaslužujemo taj naslov prvaka. U svakom slučaju, na dobrom smo putu.


Po onome što u posljednje vrijeme pokazuju »Rijeka« i pogotovo »Dinamo«, teško je očekivati neke spektakularne obrate u borbi za naslov prvaka…?


– Ja ni u jednom trenutku nisam sumnjao u ovu momčad, mi smo u svakoj utakmici i u svakom derbiju pokazali zašto smo prvi na ljestvici i zašto smo neporaženi godinu dana. Ne vidim da nas netko može zaustaviti do kraja, osim nas samih.


Proslava titule u Maksimiru?


– Nadam se da ćemo puno prije te maksimirske utakmice osigurati naslov prvaka. Možda već protiv »Hajduka«? Ajde, neka bude tako, mi ćemo se maksimalno potruditi da se dogodi takav rasplet. Znam samo jedno, ako postanem s »Rijekom« prvak, to će apsolutno biti najveći trofej u mojoj karijeri.


Može li se Marko Vešović umoriti?


– Može. Iskreno, baš sam umoran! Veliki je fizički, a pogotovo psihički zamor. Sve ovo skupa utječe na nas, i mi smo ljudi od krvi i od mesa. Iza nas je naporan ritam utakmica, ali sada ćemo opet igrati od subote do subote pa će biti puno lakše.


Koja je bila trenerova poruka poslije utakmice?


– Dao nam je slobodno do ponoći i zakazao trening sutradan u 11 sati. Dakle, ništa se nije promijenilo. U subotu nas čeka jednako važna utakmica s »Interom«. To je to.