Kockasti dvojac

Marko Pjaca i Josip Pivarić oporavljaju se na Krku: Otkrili kada se vraćaju na teren

Mladen Trinajstić

Foto: M. TRINAJSTIĆ

Foto: M. TRINAJSTIĆ

Željeli smo malo promijeniti okolinu, maknuti se iz Zagreba gdje se već neko vrijeme oporavljamo - rekao je Pivarić, ocijenivši da su uvjeti u kojima sad već gotovo cijela dva tjedna u Krku rade – upravo idealni



KRK – U iščekivanju uspješnog povratka na nogometne terene, dvojac ozlijeđenih hrvatskih reprezentativaca, Marko Pjaca i Josip Pivarić, posljednjih se dana oporavljao i pripremao na Krku. Umjesto s “kockastima”, gdje im je mjesto (naravno, kad su zdravi i spremni), dvojicu nogometnih majstora jučer smo zatekli na stadionu krčkog SC-a Josip Uravić Pepi gdje su, nakon višednevnog postupnog i doziranog »rehabilitativnog« vraćanja na travnjake, našli vremena i za druženje s malim otočnim nogometašima, članovima mlađih sastava Krka.


Pjacu i Pivarića, doznali smo iz prve ruke, na Krk je dovela činjenica da je ovaj potonji odnedavna ujedno i povremeni stanovnik Malinske, odnosno Svetog Vida (gdje ima kuću za odmor) ali i njihova zajednička želja da u miru i spokoju zajednički odrade novu fazu svojih priprema za vraćanje u natjecateljsku formu.


– Željeli smo malo promijeniti okolinu, maknuti se iz Zagreba gdje se već neko vrijeme oporavljamo – rekao je Pivarić, ocijenivši da su uvjeti u kojima sad već gotovo cijela dva tjedna u Krku rade – upravo idealni.




– Zahvaljujem vodstvu Krka koje nam je omogućilo odlične uvjete rada i moram reći da se isplatilo – zaključio je Pivarić koji se, saznajemo, uskoro vraća svojoj ekipi.


Pjaca, koji je od predviđenih šest do sad odradio dva i pol mjeseca rehabilitacije, nije skrivao svoju nadu da će oporavak od ozlijede koljena u nastavku teći brže od liječničkih predviđanja te da će i prije isteka spomenutog roka biti spreman za »pravi nogomet«.


– Kako god bilo, na meni da je predano radim – rekao je Pjaca.


Govoreći o skorašnjem reprezetativnom izazovu i Pjaca i Pivarić rekli su da bi voljeli da su s ostatkom “kockastih”.


– Što je, tu je. Ne možemo im pomoći, ali bit ćemo uz njih – rekao je Pjaca uvjeren da je, unatoč nedavnom posrtaju, još uvijek sve »u našim nogama«. Pivarić vjeruje da će hrvatski reprezentativci u idućoj utakmici protiv Walesa opravdati status favorita i vratiti se u pobjednički ritam.


Foto: M. TRINAJSTIĆ


Foto: M. TRINAJSTIĆ