Najava zanimljivog susreta

Marko Pjaca: Rijeka neće juriti glavom bez obzira

Ivana Vaupotić

Foto: Darko JELINEK / NL arhiva

Foto: Darko JELINEK / NL arhiva

Sigurno se neće braniti cijelu utakmicu, niti će devedeset minuta jurišati. Mi ćemo igrati našu igru – kaže Pjaca



ZAGREB  Između dvije utakmice polufinala Kupa s »Rijekom«, »Dinamo« je odradio dva gostovanja u sklopu MAXtv Prve lige. »Modri« su kod »Slaven Belupa« u Koprivnici osvojili bod (0:0), a u zadnjem kolu su pobijedili »Lokomotivu« u Kranjčevićevoj (2:1). Međutim, ta je utakmica izazvala veliko razočaranje trenera »Dinama« Zorana Mamića, koji se obrušio na svoje štićenike zbog (pre)ležerno odigranih zadnjih dvadeset minuta.


  – Ne bih se previše vraćao na tu utakmicu, posebno ne na taj kraj. U nogometu bude takvih dana – poručuje Marko Pjaca koji se utopio u sivilo s nijansama modrog.    

Niz prilika


Prema njegovim riječima, pobjeda je ono najvažnije uoči sutrašnjeg sraza na Kantridi.


  – Upisali smo tri boda i spremni čekamo uzvrat polufinala Kupa s »Rijekom«. Protiv »Lokomotive« smo dominirali više od sat vremena. Morali smo puno prije riješiti tu utakmicu, jer imali smo niz prilika. Ono što se dogodilo na kraju smo analizirali sa stručnim stožerom i želimo da se to što rjeđe događa – dodaje Pjaca.




  Ogled na Kantridi trebao bi ponuditi drugačiji scenarij, budući da »Dinamo« ima gol prednosti sa svog stadiona.


  – To je bilo prvo poluvrijeme nakon kojeg oni gube 2:1. Mislim da se na svom terenu baš ne mogu braniti i čekati nas. Ipak, sumnjam da će krenuti naprijed, glavom bez obzira. U svakom slučaju, mislim da nas čeka zanimljiva utakmica, odlična atmosfera i prava nogometna fešta. Kakva i treba biti na utakmici polufinala Kupa – rezonira Pjaca diplomatski.    

Otvoreni gard


Suvišno je isticati da bi modrom ansamblu itekako odgovarao otvoreni gard »Rijeke«, koja mora zabiti barem jedan gol.


  – Teško je nagađati kako će se postaviti. Sumnjam da će nas pitati kako bismo željeli da igraju, ha, ha… Sigurno se neće braniti cijelu utakmicu, niti će devedeset minuta jurišati prema naprijed. Mi ćemo, kao i uvijek, igrati našu igru i kroz posjed i dominaciju pokušati doći do prilika. Naravno, to je puno lakše reći nego napraviti, jer »Rijeka« ima odličnu momčad i sjajnu atmosferu. Jasno je da nas čeka jako teška utakmica u kojoj moramo biti na visokoj razini – tvrdi jedini A reprezentativac iz »Dinama«.


  Sutrašnji suparnik u zadnjem se kolu mučio na Poljudu. Doduše, »Rijeka« je pobijedila, ali nije to bila nogometna rapsodija.


  – Nisam gledao tu utakmicu uživo. Vidio sam samo isječke, prilike i golove. Međutim, u analizi »Rijeke« i pripremi za naš dvoboj sigurno ćemo gledati i tu utakmicu sa stručnim stožerom. Na kraju je najvažniji rezultat, a oni su osvojili bodove na Poljudu, što nikada nije lako. Ta pobjeda »Rijeke« zaslužuje veliki respekt. Već sam rekao, imaju odličnu momčad, a na Kantridi su posebno kvalitetni. Za prolaz u finale Kupa morat ćemo odigrati jednu od naših najboljih utakmica – zaključuje Pjaca.