Prema očekivanjima

Marijan Kustić predstavio Igora Bišćana kao novog izbornika U-21 reprezentacije

Portal Novilist.hr

Damir Mišković i Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Damir Mišković i Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Zahvaljujem rukovodstvu HNS-a na povjerenju i želji koju su pokazali da preuzmem ovu dužnost. Hrvatska je nepresušni izvor velikih talenata i zato se radujem ovom izazovu. Imamo jako dobru generaciju koja može izboriti plasman na Euro, a u njoj sigurno ima igrača za A reprezentaciju. Zajedno sa svojim stožerom, uložit ću maksimum truda da ostvarimo visoke ciljeve", izjavio je novi izbornik mlade reprezentacije.



RIJEKA Igor Bišćan novi je izbornik U-21 reprezentacije Hrvatske. Ostvarilo se tako ono što se i nagađalo i prije nego što se Bišćan razišao s Damir Miškovićem, predsjednikom Rijeke i dopredsjednikom HNS-a. Novi Bišćanov angažman baca nešto drugačije svjetlo na njegov odlazak s Rujevice posebice u kontekstu onoga što je izjavio tijekom svojega pulskog rastanka s Rijekom. 


“Izvršni odbor HNS-a imenovao je Bišćana novim izbornikom Hrvatske U-21, nakon što je s proslavljenim internacionalcem i vrlo uspješnim mladim trenerom postignut dogovor oko suradnje.


– Zadovoljni smo ovakvim raspletom jer je iza Igora velika igračka karijera te će svoja iskustva moći prenijeti na naše najveće talente, a kao trener je već ostvario zavidne uspjehe gdje god je radio. Zato smo sigurni da se radi o odličnom rješenju te mu želimo puno uspjeha u radu s mladom reprezentacijom. HNS će mu osigurati maksimalne uvjete kako bi ostvario ciljeve, a to je prvenstveno razvoj igrača za A reprezentaciju”, izjavio je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić. 




Novi izbornik preuzima mladu reprezentaciju nakon početnog poraza u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo od Škotske, nakon kojeg je Nenad Gračan razriješen dužnosti. Debi na klupi U-21 reprezentacije Bišćan će imati 11. listopada u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske, nakon čega ga čeka kvalifikacijski ogled u San Marinu.


– Zahvaljujem rukovodstvu HNS-a na povjerenju i želji koju su pokazali da preuzmem ovu dužnost. Hrvatska je nepresušni izvor velikih talenata i zato se radujem ovom izazovu. Imamo jako dobru generaciju koja može izboriti plasman na Euro, a u njoj sigurno ima igrača za A reprezentaciju. Zajedno sa svojim stožerom, uložit ću maksimum truda da ostvarimo visoke ciljeve”, izjavio je novi izbornik mlade reprezentacije.Bišćan je igračku karijeru započeo u rodnom Zagrebu, u dresu Dinama uz jednogodišnju posudbu u Samoboru, a s Modrima je tada osvojio tri naslova prvaka i jedan naslov pobjednika Kupa. U slavni Liverpool prelazi 2000. godine te osvaja Ligu prvaka, europski Superkup, liga-kup i Community Shield. Potom je dvije sezone proveo u grčkom Panathinaikosu, nakon čega se vraća u Dinamo i do odlaska u igračku mirovinu 2012. godine osvaja još četiri hrvatska prvenstva, tri Kupa i jedan Superkup.

Za Hrvatsku je između 1999. i 2001. prikupio 15 nastupa te se u prijateljskoj pobjedi nad Meksikom upisao u strijelce.


U trenerske se vode otisnuo 2016. godine na klupi Rudeša, s kojim je osvojio drugoligašku titulu i osigurao plasman u elitni razred, da bi zatim preuzeo ljubljansku Olimpiju te odmah uzeo dvostruku slovensku krunu. U listopadu 2018. godine naslijedio je Matjaža Keka na klupi Rijeke te se također okitio trofejem, Rabuzinovim suncem, uz finalnu pobjedu nad Dinamom”, objavljeno je na stranicama HNS-a.