Kandidatura za peti uzastopni mandat

Maradona nazvao Blattera diktatorom

Hina

Reuters

Reuters

»Imamo doživotnog diktatora na čelu FIFA-e. Blattera zovem 'ledeni čovjek', jer mu nedostaju inspiracija i strast koje čine samo srce nogometa,« poručio je Maradona



LONDON  Kako se približava datum izbora za novog predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) sve su glasniji kritičari na račun aktualnog predsjednika Švicarca Seppa Blattera koji se kandidirao za peti uzastopni mandat.


Nakon prvog čovjeka UEFA-e Michela Platinija, po Blatteru je ‘opalio’ i legendarni argentinski nogometaš Diego Maradona.


»Imamo doživotnog diktatora na čelu FIFA-e. Blattera zovem ‘ledeni čovjek’, jer mu nedostaju inspiracija i strast koje čine samo srce nogometa,« poručio je Maradona.




Legendarni ‘mali zeleni’ je dodao kako je FIFA pod Blatterovim vodstvom postala »sramota i bijeda za sve nas koji volimo nogomet«.


Nakon što su portugalski as Luis Figo i prvi čovjek Nizozemskog nogometnog saveza Michael van Praag odustali od kandidature, jedini Blatterov protukandidat je ostao jordanski princ Ali bin al Hussein.


Izbori za novog predsjednika FIFA-e su 29. svibnja u Zurichu.