Pulski optimizam

Manolo Marquez: Rijekina igra je u padu nakon ispadanja iz Europe

Ivica Cerovac

Manolo Marquez/Foto Glas Istre

Manolo Marquez/Foto Glas Istre

Naše izdanje mora biti jako dobro želimo li im se suprotstaviti te će se svaki igrač morati maksimalno zalagati – rekao je Španjolac na klupi Istre 1961



PULA Danas u 13 sati nogometaši Istre 1961 odradit će aktivacijski trening po čijem će okončanju trener Manolo Marquez obznaniti imena 18 igrača na koje računa za gostovanje na Rujevici. Potom će momčad otići na zajednički ručak, dok će autobus za Rijeku krenuti u 17.30 sati, tri i pol sata prije početka 37. prvoligaškog »derbija della Učka«. Uz već duže vrijeme odsutne Karolisa Laukzemisa i Adriana Fuentesa, zbog zdravstvenih problema Marquez danas neće moći računati niti na Aronu Sanea, dok se u momčad, nakon što je propustio dvoboje s Osijekom i Lokomotivom, vraća Dani Iglesias.


– Svjesni smo da na nekim pozicijama na terenu, poput sredine terena i stopera, možemo birati kojeg ćemo igrača staviti, dok nam neke druge nisu dobro pokrivene, a krilna je jedna od njih. No, snaći ćemo se već nekako, jer Traore može dobro odigrati na krilu, a tu poziciju može pokriti i Iglesias koji je na njoj igrao ranije u svojoj karijeri i nije mu strana – istaknuo je Marquez koji po starom dobrom običaju nije želio otkriti početni sastav, ali je naznačio da na Rujevici sigurno neće istrčati onih 11 igrača koji su krenuli protiv Lokomotive.


– U mojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri rijetko sam ponavljao početnu postavu, eventualno samo onda kad bismo nanizali dvije-tri pobjede, pa nije bilo razloga mijenjati momčad. To se naročito odnosi na početak sezone dok se još uvijek traži idealna momčad, pa su tada i promjene češće, odnosno više rotiram dok ne posložim kostur.




Za razliku od Puljana kojima će ovo biti treće ovosezonsko gostovanje, Riječani još nisu napuštali Rujevicu na kojoj su dočekali Goricu, Inter i Hajduk te potom kao gosti igrali protiv Rudeša.


– Znamo kako Rijeka igra na Rujevici, vrlo dinamično s visokim presingom. Čeka nas teška utakmica protiv snažne momčadi s puno uhodanih mehanizama, koju vodi jako dobar trener bogatog iskustva. Igrali su odlično na početku sezone, protiv Gorice i Intera, ali nakon što su ih Norvežani eliminirali iz Europske lige, mislim da im se razina igre malo spustila. Svejedno, naše izdanje mora biti jako dobro želimo li im se suprotstaviti te će se svaki igrač morati maksimalno zalagati – zaključio je Marquez.