Šok na Rujevici

Mance: Vizinger je zaslužio putovati na SP u Čile

Ivan Volarić

DVOSTRUKA MJERILA – Dario Vizinger i Ivan Nevistić / Foto  www.nk-rijeka.hr

DVOSTRUKA MJERILA – Dario Vizinger i Ivan Nevistić / Foto www.nk-rijeka.hr

Izbornik Bašić objavio je popis igrača za skorašnji odlazak na Svjetsko prvenstvo u Čile na kojem se našao samo jedan igrač »Rijeke« – vratar Ivan Nevistić. Vizinger je, na opće razočaranje svih na Rujevici – izostavljen s popisa



RIJEKA Kiša koja je padala na Kvarneru u utorak i prognoza koja je naslućivala da će jednako tako biti i idućih dana, ipak su na kraju odgodili prijateljski susret nogometaša »Rijeke« protiv četvrtoligaša »Vinodola« koji se trebao igrati prošle srijede na Rujevici. Očito je da su trener Matjaž Kek i njegov stožer procijenili kako nema smisla forsirati s igranjem utakmice u uvjetima u kojima povratnici od ozljeda mogu samo riskirati nove ozljede. Sve to ne znači da će se tijekom reprezentativne stanke isključivo trenirati. U planu je odigravanje jedne prijateljske utakmice, vjerojatno protiv nekog niželigaša idućega utorka.


Vijest dana na Rujevici je što se treninzima prve, odnosno druge momčadi priključio varaždinski napadač Dario Vizinger, standardni U-18 reprezentativac Hrvatske. Na klupskim internetskim stranicama ponosno su istaknuli kako je Vizinger ušao u drugom poluvremenu prijateljske utakmice protiv Bosne i Hercegovine te svojim pogotkom donio pobjedu (4:3) »kockastima«. Nakon te utakmice, posljednje na europskom tlu uoči polaska za Južnu Ameriku, izbornik Bašić objavio je popis igrača za skorašnji odlazak na Svjetsko prvenstvo u Čile na kojem se našao samo jedan igrač »Rijeke« – vratar Ivan Nevistić. Vizinger je, na opće razočaranje svih na Rujevici – izostavljen s popisa. Utješna je vijest što će biti prva pričuva u slučaju da netko od predviđenih kandidata iz nekoga razloga bude prisiljen odustati od puta u Čile.


– Neugodno smo iznenađeni što se Vizinger nije našao na popisu reprezentativaca za odlazak na SP u Čileu jer je svojim igrama i ponašanjem to zaslužio prema našem mišljenju. Međutim, za sastavljanje reprezentativnih popisa zaduženi su odgovorni ljudi u HNS-u, tako da mi tu ne možemo ništa učiniti – kratko je klupski stav o toj temi prenio zamjenik sportskog direktora Ivan Mance.