Najveći hrvatski derbi

Mamić: Uvjeren sam da je Dinamo bolji i da će to pokazati na terenu

Hina

"Napunili smo akumulatore, konsolidirali se i spremni čekamo utakmicu koja, iako nosi samo tri boda kao i svaki drugi susret, ipak je utakmica od posebnog značaja jer se radi o dva najveća hrvatska kluba."



ZAGREB – Uoči najvećeg hrvatskog derbija, subotnjeg dvoboja s Hajdukom na maksimirskom stadionu (15 sati), trener “modrih” Zoran Mamić izjavio je da je “Dinamo bolji i da će to pokazati na terenu”, ali je napomenuo da se “Hajduk nikada ne smije podcijeniti”.


Argument za svoju tezu Mamić može naći već pri pogledu na prvoligašku ljestvicu, na kojoj vodeći Dinamo i trećeplasirani Hajduk nakon 15 kola dijeli 11 bodova. No, bez obzira na veliku prednost, trener prvaka ne podcjenjuje Splićane.


“Njih se nikada ne smije podcijeniti. Zaostaju 11 bodova za nama, ali to ne znači previše u ovakvim utakmicama. Nisu izgubili od kolovoza što pokazuje da su u dobroj formi, ali odigrali su puno neriješenih utakmica. Mene zanima samo ono što će biti sutra, a uvjeren sam da je Dinamo bolji i da će to pokazati na terenu”, tvrdi Mamić koji je dvotjednu stanku zbog reprezentativnih obveza iskoristio za osježavanje momčadi.




“Napunili smo akumulatore, konsolidirali se i spremni čekamo utakmicu koja, iako nosi samo tri boda kao i svaki drugi susret, ipak je utakmica od posebnog značaja jer se radi o dva najveća hrvatska kluba.”


Za momčad protiv Hajduka ne konkuriraju Joe Šimunić, koji ima problema s ozljedom koljena, te mladi Ante Ćorić, za kojeg je ova polusezona završena zbog ozljede kvadricepsa. Unatoč nekim najavama da bi mogao propustiti ovu utakmicu, Mamić uvjerava da će Alžirac Hilal Soudani konkurirati za momčad.


“On se vratio jučer i, osim ako se nešto nepredviđeno ne dogodi, ne znam zašto ne bi igrao.”


Soudani je bio jedan od glavnih kreatora velikog preokreta u prvom ovosezonskom derbiju odigranom krajem kolovoza na Poljudu, u kojem je Hajduk do 71. minute vodio s 2-0, a na kraju ipak slavio Dinamo s 2-3. Soudani je bio asistent kod sva tri pogotka.


“Nadam se da će utakmica biti slična samo rezultatski, u smislu pobjede Dinama, ali ne bih je želio ponoviti”, priznao je Mamić, koji se nije složio s novinarskom konstatacijom da je Igor Tudor njegova mušterija s obzirom da ga je pet puta pobijedio i jednom odigrao neodlučeno.


“Ne bih se složio s tom riječi. Da je Igor na klupi Dinama, a ja Hajduka možda bi on dobio svih šest. Dinamo ima bolju momčad. Puno puta sam rekao da Igor radi jako dobar posao, s obzirom na kadar kojim raspolaže.”


Na pitanje kakav ambijent očekuje na Maksimiru, Mamić je odgovorio:


“Nadam se da će biti dobra atmosfera, da će biti dobrog nogometa, puno pljeska. Sve ostalo bi bilo suludo.”


Posljednji derbi odigran u Zagrebu nije završen. Sudac Ivan Bebek prekinuo ga je zbog neprimjerenih navijačkih povika. Zoran Mamić je na pitanje “boji li se sličnog scenarija i u subotu”, samo slegnuo ramenima i odgovorio protupitanjem:


“Mogu li ja ili mi na terenu utjecati na to?”


Subotnji dvoboj Dinama i Hajduka na maksimirskom stadionu započet će u 15 sati, a utakmicu će suditi Ante Vučemilović iz Osijeka