Trener Dinama

Mamić: Moramo biti bolji nego protiv Astre

Hina

"Znamo puno o Celticu, gledali smo sve njihove utakmice. Rezultati im nisu kakve očekuju njihovi navijači, ali nećemo ih podcijeniti. Moramo biti jako dobri, bolji nego protiv Astre, koju smo dobili sa 5-1, kako bi ovdje ostvarili pozitivan rezultat. Imaju puno dobrih igrača, tu su McGregor, Ščepović", rekao je Zoran Mamić



ZAGREB – Trener Dinama Zoran Mamić, nakon sinoćnjeg treninga na Celtic Parku, istaknuo je da “modri” moraju biti bolji nego protiv Astre kako bi ostvarili pozitivan rezultat u 2. kolu Europske lige.


“Znamo puno o Celticu, gledali smo sve njihove utakmice. Rezultati im nisu kakve očekuju njihovi navijači, ali nećemo ih podcijeniti. Moramo biti jako dobri, bolji nego protiv Astre, koju smo dobili sa 5-1, kako bi ovdje ostvarili pozitivan rezultat. Imaju puno dobrih igrača, tu su McGregor, Ščepović. Dobro je da ne igra Guidetti koji je u zadnjih nekoliko utakmica bio jako dobar”, izjavio je Zoran Mamić, a prenosi internetski portal Dinama.


Callum McGregor (21), John Guidetti (22) i Stefan Šćepović (24) ovog su ljeta stigli u Celtic. Škotski veznjak McGregor istaknuo se u ovogodišnjim kvalifikacijama za LP postigavši 3 gola. Napadač Stefan Šćepović igrao je u Partizanu, Club Bruggeu i Sampdoriji, a Šveđanin Guidetti u Manchester Cityju, Burnleyju, Feyenoordu i Stokeu.




“Ne znam hoće li biti stadion pun, ali ovdje 30 ili 40 tisuća navijača napravi sjajnu atmoferu kakvu sam kao igrač doživio rijetko gdje. Privilegija je igrati u takvom ozračju”, dodao je Mamić.


Utakmica Celtica i Dinama igrat će se u 21.05 sat, a u drugom susretu D skupine sastaju se Astra i Salzburg.


Dinamov veznjak Domagoj Antolić kazao je da je Celtic favorit na svom terenu.


“Sigurno je da su oni na svom stadionu favoriti. No, znamo sve mane i vrline Celtica, a čak smo se pripremili i na atmosferu, jer su nam treneri pokazali snimke navijača. Znamo svoje kvalitete i nismo se došli predati”, istaknuo je Antolić.


Dinamo je u Europskoj ligi startao domaćom pobjedom protiv rumunjske Astre 5-1, a Celtic je u 1. kolu odigrao 2-2 protiv RB Salzburga.