Izvršni predsjednik Dinama

Mamić: Iza napada na mene stoji SDP, jer “ridikul” Jovanović želi uništiti sport

Hina

Mamić je ostao jedina prepreka SDP u preuzimanju kontrole nad hrvatskim sportom, izjavio je Mamić, koji je ministra Jovanovića nazvao "ridukulom koji si je uzeo u zadatak da uništi hrvatski sport"



ZAGREB Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić izjavio je danas da iza napada na njega stoji SDP i interesni lobiji koje podržava SDP.


»Na prvenstvenoj utakmici u Zadru proteklog vikenda dok sam išao prema stadionu jedna je osoba ‘sipala’ najružnije uvrede na moj račun i račun moje obitelji, a policajci koji su to gledali nisu poduzeli ništa, a ista se situacija ponovila u svečanoj loži stadiona. Na to su se nadovezali BBB koji su vikali da će me ubiti i zaklati. Na mene je otvoren lov, kao na divlju svinju«, rekao je Mamić na konferenciju za novinare.


On je ustvrdio da iza napada na njega stoji SDP.


»Tko stoji iza tih 300-tinjak ljudi koji to rade na svakoj utakmici? Tko stoji iza napada na mene? Iza toga je SDP i interesni lobiji koje podržava SDP. A sve je pokrenuo ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović, ridikul koji si je uzeo u zadatak da uništi hrvatski sport. Hajduk je pao, a to je bilo i očekivano jer je Hajduk oduvijek bio privjesak partije, a Mamić je ostao jedina prepreka SDP u preuzimanju kontrole nad hrvatskim sportom«, izjavio je Mamić.


Jedan od tema bila je incijativa »Za naš Dinamo« četvorice bivših nogometaša »modrih«, Igora Bišćana, Silvija Marića, Darija Šimića i Tome Šokote, koji se zalažu za povratak navijača na tribine i demokratske izbore za vodstvo kluba po načelu »jedan član – jedan glas«, a aktualno vodstvo kluba na čelu sa Zdravkom Mamićem optužuju za sukob interesa, netransparentnost i primitivizam. »Ta četvorica ističu da su za demokraciju. A kakvu to demokraciju oni žele, možda uličnu. Oni traže izbore po principu ‘jedan član – jedan glas’, i to je legitimno. No, također je legitimno da Dinamova skupština to odbaci, jer to nigdje ne piše u Dinamovu statutu, koji je prošao sve kontrole gradskih i državnih organa«, istaknuo je Mamić.


Glede USKOK-ove istrage vezane uz vansudsku nagodbu sklopljenu između Zagrebačkog Holdinga i Dinama, Mamić je izjavio je da bivša uprava Holdinga, na čelu sa Ivom Čovićem, nije isplatila jednu ratu u visini 7,5 milijuna kuna i da ih je Dinamo tužio, te da je dobio slučaj u prvom stupnju. Po njemu, Holding bi morao Dinamu isplatiti oko 18 milijuna kuna, s uključenim kamatama, ali je s novom upravom Holdinga vansudskom nagodbom dogovoreno da to bude 13 milijuna kuna.