Uoči utakmice Dinama i Astre

Mamić: Dinamo dugo nije imao bolju momčad

Hina

"Svjestan sam da ovime stavljam pritisak na sebe, ali ovdje sam deset godina i po meni je ovo najbolja momčad koju smo ikada imali. Želimo pravi rezultat, a to bi bio prolazak skupine", rekao je Mamić



 ZAGREB – Trener Dinama Zoran Mamić istaknuo je u srijedu da prvak Hrvatske dugo nije imao bolju momčad, te da u Europskoj ligi žele startati pobjedom protiv rumunjske Astre.


“Mislim da Dinamo dugo nije imao bolju momčad, a na meni i mojem stručnom stožeru je da to potvrdimo na terenu. Svjestan sam da ovime stavljam pritisak na sebe, ali ovdje sam deset godina i po meni je ovo najbolja momčad koju smo ikada imali. Želimo pravi rezultat, a to bi bio prolazak skupine”, rekao je Mamić na konferenciju za novinare, a prenosi internetski portal Dinama.


Utakmica Dinama i Astre na rasporedu je u četvrtak u 19 sati, a u drugom susretu skupine D sastaju se Red Bull Salzburg i Celtic.




“Gledali smo jako puno utakmica od ove godine, analizirali smo ih i vjerujemo da ćemo znati iskoristiti njihove mane. Naravno, imaju puno vrlina, posebno u ofenzivnom dijelu, gdje su im igrači jako brzi. Rijetko sam vidio momčad s toliko brzih igrača kao što ih ima Astra, a mislim da je veznjak Gabriel Enache najopasniji”, kazao je Mamić.


Rumunjski reprezentativni veznjak Gabriel Enache sutra će proslaviti 24. rođendan i ove sezone ima najveću minutažu od igrača Astre.


Dinamov trener pohvalio je atmosferu u svlačionici, kazavši: “Momčad radi odlično, a zadnjih mjesec dana ponašaju se sjajno. Atmosfera u momčadi je fantastična. Čak smo se šalili da ću morati iscenirati neki incident”.


Najbolji strijelac Dinama Duje Čop smatra da je Astra opasna u kontranapadima.


“Najveća snaga Astre je momčadska igra, odlično su organizirani i opasni u kontrama, ali znat ćemo se postaviti na terenu. Momčad je spremna, idemo na pobjedu i ne razmišljamo ni o čemu drugome”, iskanuo je Čop.


Mamić je pozvao navijače da ispune maksimirske tribine.


“Stadion i atmosfera nisu onakvi kakve klub zaslužuje. Želim da navijači dođu u velikom broju, stvore pozitivnu atmosferu jer je to jako važno za igrače”, napomenuo je.