Budućnost Reala

Maestralni Kovačić oduševio Zidanea i Modrića

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Zadovoljan sam njime. Svaki put kada igra to radi dobro. Ovaj put je zabio gol i jako mi se svidio. U budućnosti će to moći raditi još bolje. Za Real Madrid je jako dobro što ima igrača takve razine«, rekao je Zidane



ZAGREB Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić zabio je u nedjeljnoj 3-0 pobjedi Reala nad Sociedadom svoj prvi gol u španjolskom prvenstvu od kada je došao u Madrid, nakon čega je rekao kako iskorištava prilike i vrijeme na terenu koje mu daje trener Zinedine Zidane te da je ovakva pobjeda ono što je bilo potrebno momčadi nakon ispadanja iz španjolskog Kupa.


»Da li je to bila moja najbolja utakmica? Ne volim govoriti o svojoj igri, no bio sam dobar, zabio gol i dodao za pogodak. Od početka sezone se osjećam dobro, s momčadi sam se dobro pripremao uoči nje te sam iskorištavao prilike koje bi mi se ukazale«, izjavio je 22-godišnji hrvatski reprezentativac podno stadiona Santiago Bernabeu u Madridu.


»Nakon ispadanja u Kupu trebala nam je ovakva utakmica, susret u kojem bi smo uzeli tri boda uz puno pogodaka. To smo ostvarili i sada samo trebamo nastaviti na isti način. Osim toga, svi smo igrali jako dobro, a publika nam je bila dodatni igrač na čemu im želim zahvaliti. Da bi smo osvojili prvenstvo moramo biti ujedinjeni«, dodao je Kovačić.




Kovačić je ove sezone sudjelovao u 28 utakmica i dosad zabio gol u Ligi prvaka protiv Legije u Varšavi, gdje je Real Madrid bio odigrao 3-3 u grupnoj fazi natjecanja. Prošle sezone je također zabio jedan pogodak u Ligi prvaka, u Madridu protiv švedskog Malmoa koji je Real svladao s visokih 8-0.


U nedjelju je u 38. minuti postigao ukupno svoj ukupno treći gol u bijelom dresu, a Real Madrid je ostao na vrhu prvenstvene ljestvice sa 46 bodova, četiri više i utakmicom manje u odnosu na prve pratitelje Barcelonu i Sevillu.


»Svaka utakmica je važna, u svakoj je potrebno uzeti tri boda. Ovo je dobar trenutak jer imamo četiri boda više do prvih pratitelja. Sada ovo moramo iskoristiti, ovako moramo nastaviti do kraja sezone sve dok ne osvojimo prvenstvo«, izjavio je Kovačić nakon druge pobjede Reala u posljednjih šest utakmica.


Drugi hrvatski reprezentativac i vezni igrač Luka Modrić nije nastupio zbog ozljede. Zbog preopterećenja unutarnjeg bedrenog mišića desne noge propustio je zadnje dvije utakmice, protiv Celte Vigo i Real Sociedada, a zasad je nepoznato hoće li biti spreman za sljedeću prvenstvenu utakmicu, kad Real u nedjelju ponovno gostuje kod Celte u Vigu.


»S Modrićem puno razgovaram, on je bio prvi s kime sam pričao nakon utakmice protiv Real Sociedada. Na svemu sam mu zahvalan, sretan sam, a na meni je sada da iskoristim priliku na terenu«, rekao je Kovačić.


Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije javno je čestitao svom suigraču na prvom postignutom golu u španjolskom prvenstvu te je poručio da se želi što prije oporaviti od ozljede desne noge i vratiti u momčad Real Madrida.


»Bravo brate. Ovo je bila jako važna pobjeda. Velika momčad«, istaknuo je Modrić putem društvene mreže Instagram.


Trener Zinedine Zidane pohvalio je Kovačića na konferenciji za medije nakon utakmice.


»Zadovoljan sam njime. Svaki put kada igra to radi dobro. Ovaj put je zabio gol i jako mi se svidio. U budućnosti će to moći raditi još bolje. Za Real Madrid je jako dobro što ima igrača takve razine«, rekao je Zidane.


Istaknuo je kako je akcija u kojoj je Kovačić postigao gol uvježbana na treninzima.


»Na početku utakmice htjeli smo pritisnuti protivnika, no to smo radili neorganizirano. Nisam bio zadovoljan pa sam u drugom dijelu promijenio taktiku. Postavio sam blok nešto niže, a iz njega smo kretali u kontranapade. Ponekad nije sve u posjedu lopte. Prvi gol je, primjerice, bio pripremljen. To je akcija itekako uvježbana s Karimom (Benzema) i Cristianom (Ronaldo) iza kojih dolazi Kovačić«, izjavio je Zidane.


Mateu Kovačiću ovo je druga sezona u Real Madridu od kada je u kolovozu 2015. došao iz milanskog Intera. U snažnoj konkurenciji veznih igrača koristio je izostanke ozlijeđenih Modrića, Tonija Kroosa, Casemira i Jamesa Rodrigueza posljednjih mjeseci.


Aktualni europski i svjetski prvak Real Madrid ove sezone nastoji doći do naslova španjolskog prvaka, posljednji put osvojenog 2012. godine. Od tada je triput prvakom bila Barcelona, a jednom Atletico Madrid.