Prijateljski susret reprezentacija završio remijem

Mađari prekinuli Čačićevu seriju

Hina

Foto	Ronald Gorsic / CROPIX

Foto Ronald Gorsic / CROPIX

U prijateljskom susretu igranom u Budimpešti hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 protiv Mađarske prekinuvši niz od četiri pobjede pod vodstvom izbornika Ante Čačića



BUDIMPEŠTA U prijateljskom susretu igranom u Budimpešti hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 protiv Mađarske prekinuvši niz od četiri pobjede pod vodstvom izbornika Ante Čačića.


Hrvatska je povela u 29. minuti golom Maria Mandžukića na asistenciju Ivana Perišića, a domaćin je izjednačio u 79. minuti sjajnim pogotkom Balasza Dzsudzsaka iz slobodnog udarca sa 20-tak metara.


Bila je to peta utakmica ‘vatrenih’ pod Čačićevim vodstvom i prvi remi nakon pobjeda protiv Bugarske (3-0), Malte (1-0), Rusije (3-1) i Izraela (2-0). Bio je to ujedno i sedmi međusobni susret Hrvatske i Mađarske, pri čemu četvrti remi, uz tri hrvatske pobjede.




Hrvatska je u Budimpeštu doputovala sa samo 16 igrača od kojih su trojica vratari. Dakle, za dvoboj protiv Mađara Ante Čačić je imao svega 13 igrača u polju. Zbog ozljeda i bolesti otpali su Pjaca, Rakitić, Kalinić i Badelj, dok Srna nije bio spreman za svih 90 minuta. Zanimljivo, Čačić je načinio samo jednu izmjenu, u 75. minuti je umjesto Kovačića ušao Srna, dok Halilović i Lovren nisu ulazili u igru.


Kao što se i očekivalo bila je to čvrsta, prava natjecateljska utakmica dviju reprezentacija koje će nastupiti na europskom prvenstvu u Francuskoj. U prvih pola sata nije bilo previše uzbuđenja. Hrvatska je discipliniranom igrom držala Mađare daleko od gola i strpljivo tražila priliku u napadu kako bi ugrozila mađarska vrata. I priliku je dočekala u 29. minuti kada je Brozović gurnu loptu na krilo Perišiću, a ovaj sjajno ubacio na drugu stativu gdje je Mandžukić sa svega par metara zabio za 1-0. Bio je to njegov 21. pogodak u ‘kockastom’ dresu, a prvi u 2016. godini. U 41. minuti je zaprijetio Perišić udarcem sa 20-tak metara, no pucao je pored gola.


Prvi udarac u okvir našeg gola Mađari su uputili u 42. minuti kada je Kleinheisler opalio sa 20 metara, a Kalinić jedva obranio i odbio u korner. Isti je igrač zaprijetio i na otvaranju drugog dijela, no Kalinić je još jednom bio spreman. Hrvatska se u nastavku povukla, a Mađarska nošena navijačima sve više pritiskala. Mađarski izbornik Nijemac Bernd Storck je uveo nekoliko svježih igrača kako bi podigao ritam igre i Mađari su bili sve opasniji.


Nagradu za daleko bolju igru dobili su u 79. minuti kada je kapetan Dzsudzsak sjajno izveo slobodnjak sa 20-tak metara svladavši Kalinića.Najbolju priliku u drugom poluvremenu hrvatska vrsta je imala u 76. minuti kada je Srna iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora pucao pored gola.

MAĐARSKA – HRVATSKA 1-1


BUDIMPEŠTA. Stadion Groupama Arena – 22,000 gledatelja; Sudac: Radek Prihoda (Češka);


Strijelci: 0-1 Mandžukić (29), 1-1 Dzsudzsak (79)


Žuti kartoni: Gera, Korhut, Szalai / Ćorluka, Vida, Perišić


Crveni kartoni: –


MAĐARSKA: Dibusz (od 46. Bogdan) – Fiola, Lang, Guzmics, Korhut – Nagy (od 46. Elek), Gera – Nemeth (od 46. Nikolić), Kleinheiser (od 80. Bode), Dzsudzsak (od 81. Stiber) – Priskin (od 36. Szalai)


HRVATSKA: Subašić – Ćorluka, Vida, Schildenfeld, Vrsaljko – Modrić, Antolić – Kovačić (od 75. Srna), Perišić, Brozović – Mandžukić