Ozljeda

MUČI GA ADUKTOR Gavranović ipak neće imati priliku euforično se radovati golu bivšim suigračima

Ivana Vaupotić

Foto Goran Stanzl / PIXSELL

Foto Goran Stanzl / PIXSELL

Postoji mala mogućnost da Gavranović nastupi pod blokadom, ali onda bi se riskiralo pogoršanje ozljede



ZAGREB Sudeći prema informacijama iz Maksimirske 128, Mario Gavranović u subotu neće imati priliku za euforično slavlje gola u mreži »Rijeke« u modrom dresu. Naravno, pod uvjetom da desetkovani »Dinamo« uspije nadmudriti obranu još uvijek aktulnog prvaka. Naime, 28-godišnji napadač ima problema s ozljedom aduktora, zbog čega će najvjerojatnije morati propustiti derbi sa svojim bivšim klubom.


Konkretnije, prije dvanaest dana Gavranović je iz istog razloga morao izaći s terena na utakmici s »Cibalijom« u Vinkovcima, ali »Dinamova« liječnička služba uspjela ga je osposobiti za dvoboje s »Osijekom« i »Hajdukom«. Kako sada stvari stoje, stanje načetog aduktora ipak zahtjeva apstinenciju od nogometa na neko vrijeme.


Finale kupa 


Doduše, postoji mala mogućnost da Gavranović nastupi pod blokadom, ali u tom bi slučaju trener »Dinama« Nikola Jurčević riskirao pogoršanje njegove ozljede. Budući da je pobjeda na Poljudu prošle nedjelje gurnula modri ansambl na pola koraka do osvajanja naslova prvaka, teško je vjerovati da će se maksimirski šef struke kockati sa zdravljem igrača na takav način.




Osim toga, nije tajna da čelnici »Dinama« ove sezone žele osvojiti prvenstvo i Kup, kako bi barem djelomično isprali gorak okus iz prošle sezone, kada je »Rijeka« dominantno uzela sve domaće trofeje. Finale Kupa s »Hajdukom« na rasporedu je 23. svibnja u Vinkovcima, a Jurčević već sada zna da na toj utakmici zbog ozljeda na raspolaganju neće imati Danija Olma, Nikolu Mora, Armina Hodžića, Alexandrua Matela i Marka Leškovića. Kada se sve uzme u obzir, jasno je da bi izlaganje riziku s Gavranovićem moglo dodatno ugroziti modre ambicije.


Rođendan 


Nije na odmet podsjetiti da su žuti kartoni na Poljudu iz svih kombinacija za derbi s »Rijekom« izbacili još četvoricu igrača, Amira Rrahmanija, Tonga Doumbiju, Arijana Ademija i Ivana Fiolića. Preciznije, Jurčeviću za subotu nedostaju desetorica, odnosno cijela momčad bez golmana. Da stvar bude gora po »Dinamo«, van stroja su svi defenzivni veznjaci koji su ovog proljeća bili standardni.


Jučer je u Maksimirskoj 128 obilježen 107. rođendan »Građanskog«, kluba ugašenog u svibnju 1945. godine za koji mnogi tvrde da je prethodnik »Dinama«. Svečarsku atmosferu dodatno je podigla bodovna prednost na tablici HT Prve lige, no jasno je da svi u modrom taboru za ovu obljetnicu priželjkuju čestitku u obliku pobjede nad »Rijekom«. Trenutni raspored snaga jasno govori da Jurčević taj podvig mora pokušati ostvariti s udarnom jedanaestorkom koja nakon subote sasvim sigurno više nikada neće zajedno istrčati na teren.