Više nema dvojbi

MIŠKOVIĆEV VELIKI TRIJUMF I Luka Modrić je potvrdio da će se sa Slovacima igrati na Rujevici

Hina

Luka Modrić/Foto REUTERS

Luka Modrić/Foto REUTERS

Sa Slovačkom u Rijeci, istom strašću kao u svakom gradu Hrvatske. Igrači ne odlučuju gdje. Zato nema skrivanja iza momčadi kad se krivo procjenjuje«, napisao je Modrić na Twitteru.



ZAGREB Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić oglasio se na Twitteru komentiravši posljednje događaje oko domaćinstva utakmice protiv Slovačke u posljednjem kolu kvalifikacija za EURO 2020.


Posljednjih se dana nagađalo kako bi se utakmica umjesto u Rijeci, kako je prvotno planirano, trebala igrati u Zagrebu, a dio medija je objavio kako su upravo igrači poželjeli drugi stadion.Kapetan svjetskih doprvaka poslao je oštru poruku iz Madrida jasno poručivši što o tome misli.

»Sa Slovačkom u Rijeci, istom strašću kao u svakom gradu Hrvatske. Igrači ne odlučuju gdje. Zato nema skrivanja iza momčadi kad se krivo procjenjuje«, napisao je Modrić na Twitteru.


Podsjetimo, u utorak je i predsjednik Rijeke i član Izvršnog odbora HNS-a Damir Mišković ljuto reagirao nakon što se se pojavila informacija kako bi se hrvatski – slovački ogled mogao igrati na stadionu Maksimir.




»Osobno sam član izvršnog odbora HNS-a i dopredsjednik Saveza, a o mogućoj promjeni domaćinstva ove utakmice saznao sam iz medijskih napisa«, kazao je Mišković.


»Promjena domaćinstva, koliko sam upoznat, nije bila tema formalnih ili neformalnih razgovora unutar izvršnog odbora HNS-a, a osobe iz Saveza zadužene za organizaciju utakmice najavile su svoj dolazak u kamp HNK Rijeka u ponedjeljak ili utorak idućega tjedna,« dodao je.


Hrvatski nogometni savez u srijedu je prekinuo sva nagađanja objavivši kako će se ključni ogled ‘Vatrenih’ u borbi za EURO 2020. protiv Slovačke igrati 16. studenoga u Rijeci na stadionu Rujevica.


»Hrvatski nogometni savez ovim putem želi okončati nagađanja o mogućoj promjeni domaćinstva utakmice protiv Slovačke te potvrđuje kako će odlučujući susret za odlazak na EURO 2020. biti odigran 16. studenoga na stadionu HNK Rijeka, kao što je prvotno i odlučeno,« poručili su iz HNS-a.


Hrvatskoj je u posljednjem kvalifikacijskom susretu u skupini E protiv Slovačke potreban barem bod kako bi osigurala jednu od prve dvije pozicije koje vode na EURO.


Trenutačno je Hrvatska vodeća na ljestvici sa 14 bodova, dva više od druge Mađarske, četiri više od treće Slovačke, odnosno šest više od četvrtog Walesa, ali i s utakmicom više od Slovačke i Walesa.