Izbornik Slovenije

MATJAŽ KEK: Odgovoran sam rezultat, ali teško je u kratkom roku doći do prepoznatljivosti

Portal Novilist.hr

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Matjaž Kek/Foto REUTERS



LJUBLJANA Slovenska nogometna reprezentacija porazom od Austrije ispala je iz svih realnih kombinacija za plasman na idući EURO. Momčad bivšega trenera Rijeke Matjaža Keka svoje šanse svela je na puku teoriju.


 – Nažalost, doživjeli smo bolan poraz. Želja igrača njie bila sporna, ali nedostajalo nam je konkretnosti kada smo dolazili do njihove zadnje linije. Imali smo velikih problema u organizaciji igre, Austrija je u tom dijelu bila bolja. Igrali smo u istom sastavu kao i u Skoplju, ali razlika je u tome što je tamo bilo agresivnosti. Osim toga imali smo probleme na planu igre. Bili smo  prespori s loptom pa smo morali preskakati igru, a onda su oni pokupili većinu tih drugih lopti. Vidjeli smo koliko je Austrija moćna u skok igri. I tu smo slabo reagirali iako smo na to upozoravali. Austrija je kvalitetna u traniziciji pa i kreaciji. Učinak pojedinaca je morao biti veći, a zamjene nisu donijele pomake. Bilo je želje i borbe, ali bodovi su izostali. Moramo ostati mirni, razmišljati o poboljšanjima u našoj igri. Austrija igra onako kako bi mi trebali igrati… – govorio je Kek nakon  utakmice i od igrača zatražio maksimum u predstojeće dvije utakmice do kraja kvalifikacija.


– Još uvijek je naš cilj – EURO. I to je normalno. Želimo kvalifikacije okončati s novim bodovima. Ali, ne ovisimo više sami o sebi već i o drugim rezultatima. Moramo stoga razmišljati o svojoj igri i kako da budemo još bolji. Ako želimo na turnir onda moramo biti konstantni, a mi to nismo u ovim kvalifikacijama. Imam li što sebi zamjeriti? Odgovoran sam za rezultat. Iako ne mogu u rujnu znati, a u listopadu ne znati svoj posao. Radimo pošteno, a teško je napraviti nešto prepoznatiljivo u kratkom roku… – kazao je Kek za slovenske medije.