Rijeka vs. Dinamo

MATJAŽ KEK: Moja reakcija s početka tjedna tjerala je na uzbunu i zajedništvo

P. N.

Matjaž Kek i Stjepan Lončar

Matjaž Kek i Stjepan Lončar

Ne znam kako netko nakon šest godina može procjeniti da bi otišao bez pozdrava. To me malo vrijeđa - kazao je trener Rijeke



RIJEKA Trener Matjaž Kek i veznjak Stjepan Lončar  izašli su ispred novinara na Rujevici na presici uoči nedjeljnog gostovanja kod Dinama. Trener “bijelih” u uvodu je kazao kako ima problema s viroznim Župarićem, Pavičićem i Kvržićem, te napomenuo kako Acosty nije trenirao zbog ozljede Ahilove tetive.


– Pričali smo sa Župarićem nakon neprespavanih noći koji su posljedica neizvjesnoti da li će ići li ne… Sigurno da je to ostavilo traga na njemu, a možda je temperatura posljedica toga. Međutim, on je profesionalac. Ne ide sve glatko u današnjem nogometu. Postoji mogućnost da si malodušan, ali Župarić je pokazao da je svjestan da slijedi novo dokazivanje. Rijeka je tu da mu pomogne – kazao je Matjaž Kek, koji se osvrnuo i na slučaj Punčec, ali i priču koja se pojavila početkom tjedna da se neće vratiti iz Maribora.


– Dogodilo se da smo puno pričali – nastavio je Kek. – I ono što se dogodilo s Punčecom. Pola sata iza utakmice smo ja i on to izgladili. Ujutro je sve to bilo OK. Normalno da mora snositi sankcije i tu nema problema. Sve ostalo je bio normalan razgovor u klubu, nezadovoljstvo poslije prezentacije protiv Sarpsborga i Istre 1961, te  moja reakcija koja je tjerala na uzbunu i zajedništvo, neku reakcije. Ne znam kako netko nakon šest godina može procjeniti da bi otišao bez pozdrava. To me malo vrijeđa. Nitko od nas to ne zaslužuje, a posebno oni ljudi koji su mi vjerovali kada je bilo malo teže nego sada. Sada je i na igračima da pokažu odlučnost, drugo lice, jer da mogu, a to su dokazali. 




Kek se osvrnuo i na netom završeni prijelazni rok, te gostovanje kod Dinama.


– Moramo razmišljati o boljoj prezentaciji u Maksimiru, moramo biti odlučniji i hrabriji. Uostalom, zar se nije dogodilo da je Sarpsborg dogurao do grupne faze EL iako nitko nije na to računao. Očekuje nas teška utakmica, Dinamo je u Maksimiru protiv svakoga favorit. Nama je to prilika da s više odlučnosti i taktički discipline, te odgovornosti naglasimo što bi se trebalo očekivati od Rijeke na jesen. Prijelazni rok?  Nisam ga komentirao od početka pa neću ni poslije svega. Razmišljam o igračima koje imam na raspolaganju, ne bi bilo fer od trenera da filozofira o tome. Na kraju krajeva imamo ljude koji su za to odgovorni. Laže trener koji govori da ne bi volio nešto… Rok je završen i imam puno povjerenje u igrače koji su na raspolaganju. Kvaliteta Dinama je jasna, fizionomija također. Imaju i atmosferu, vratili su se gledatelji. Međutim, mi moramo gledati na sebe. Očekujem reakciju igrača – zaključio je Kek.