Odjeci derbija

MATJAŽ KEK: Igrači su dobro reagirali, a sada moramo početi raditi na igri!

P. N.

Matjaž Kek/D. LOVROVIĆ

Matjaž Kek/D. LOVROVIĆ

Velike ambicije i velika očekivanja nose i velika razočaranja. Nije me briga da li je to realno, jednostavno sam morao nešto isprovocirati. Dobio sam reakciju, ali sada moramo raditi na igri jer jedino tako možemo opet biti na pravoj razini - ustvrdio je trener Rijeke



ZAGREB Matjaž Kek nije krio zadovoljstvo nakon derbija u prvom redu zbog kvalitetne reakcije njegovih igrača nakon turbulentnog tjedna.


– Mislim da mogu biti zadovoljan, igrači su pružili sve od sebe što se tiče borbe. Nedostajalo je što se tiče igre, malo smo presporo reagirali u nekoliko navrata. Znali smo da je Dinamo moćan, da ćemo se morati braniti. Reakcija igrača nakon turbulentnog tjedna je bila OK. Bod u Maksimiru je uvijek dobar – govorio je Kek koji je igrao bez nekoliko ozlijeđenih igrača.


– Žuta ide u utorak na atroskopiju koljena, Župarić je bio u Bruxellesu, sve je bilo gotovo oko transfera, a onda je sve propalo. Znate i sami kako to utječe na igrače. Imali smo problema s virozama kod nekih igrača, ali nije to bitno. I Dinamu je falilo igrača. Šteta što nismo bili još malo hrabriji i odlučniji. U stanci se moramo prestrojiti i dignuti neke igrače koji su pali u formi. Ljudi to ponekad ne razumiju, recimo kod Pavičića je došlo do pada što je normalno.




Prekidi su se ponovo pokazali kao rak rana ove momčadi.


– Mučili smo se u prekidima, ali kada dođe teška artiljerija Dinama od dva metra… To je današnja igra. Premalo smo u duelu u kontaktu. Međutim, vidjet ćete u Europi da će Budimir “poubijati” pola skupine. Išlo nam je čak na ruku da je Dinamo u finišu utakmice počeo preskakivati igru, da nisu išli na igru jer previše smo se povukli i pali u koncentraciji. Velike ambicije i velika očekivanja nose i velika razočaranja. Nije me briga da li je to realno, jednostavno sam morao nešto isprovocirati. Dobio sam reakciju, ali sada moramo raditi na igri jer jedino tako možemo opet biti na pravoj razini – ustvrdio je Kek. 


Nenad Bjelica žalio je za preostala dva boda. 


– Mislim da smo zaslužili dobiti jer imali smo veće šanse. Rijeci nismo u nastavku ništa dali, a ni u prvom osim nespretnog gola. Ako je netko zaslužio pobijediit onda smo to mi, međutim nogomet nije uvijek pravedan i to treba prihvatiti. Najvažnije da smo ostali na prvom mjestu uoči pauze – ustvrdio je trener Dinama.