Najbolji nogometaš Hrvatske

Luki Modriću prvi hrvatski nogometni Oscar

Hina

Drugo je mjesto zauzeo napadač Bayerna iz Muenchena Mario Mandžukić sa 62, a treće veznjak Dinama Jorge Sammir sa 17



ZAGREB Veznjak Reala iz Madrida Luka Modrić dobitnik je prvog “Oscara” za najboljeg nogometaša Hrvatske u organizaciji Sportskih novosti i Hrvatske udruge Nogometni sindikat.


U izboru u kojem su sudjelovali članovi Nogometnog sindikata, te hrvatski reprezentativci, kao počasni članovi, Luka Modrić je dobio najviše glasova, njih 112. Drugo je mjesto zauzeo napadač Bayerna iz Muenchena Mario Mandžukić sa 62, a treće veznjak Dinama Jorge Sammir sa 17.


U izboru za najboljeg igrača Prve HNL uvjerljivo je najbolji bio Sammir sa 118 glasova, dok su napadač Lokomotive Andrej Kramarić i napadač Splita Ante Rebić dobili po 17 glasova.




Rebić je proglašen najboljim mladim igračem HNL-a sa 101 glasom, slijedio ga je dvojac iz Dinama, branič Tin Jedvaj sa 35 i veznjak Alen Halilović sa 22.


Najboljim vratarom HNL-a proglašen je bivši čuvar mreže Dinama Ivan Kelava, koji će karijeru nastaviti u Granadi, sa 84 glasa. Drugi je vratar Osijeka Zvonimir Miikulić sa 29, a treći golman Hajduka Goran Blažević sa 23 glasa.


Za najboljeg suca izabran je Riječanin Ivan Bebek sa 50 glasova, drugi je Bruno Marić iz Daruvara sa 24, a treći Marijo Strahonja sa 21.


Najbolji trener u HNL-u je Tomislav Ivković iz Lokomotive koji je dobio 12 glasova, strateg Dinama Krunoslav Jurčić je drugi s osam, a bivši učitelj igrača Osijeka, te novi trener Splita Stanko Mršić je treći s četiri glasa.


U najboljoj momčadi Prve HNL su Kelava (Dinamo) – Vrsaljko (Dinamo), Križanac (Split), Šimunić (Dinamo), H. Milić (Istra 1961) – Antolić (Lokomotiva), Sammir (Dinamo), Andrijašević (Hajduk) – Benko (Rijeka), Kramarić (Lokomotiva), Rebić (Split).