Conte otpao

Lopetegui dobio otkaz, Martinez i Mourinho kandidati za klupu Reala

Marko Cvijanović

Julen Lopetegui/Foto REUTERS

Julen Lopetegui/Foto REUTERS

Dosadašnji trener »B« momčadi Santiago Hernan Solari privremeno je preuzeo prvu momčad. U Realu su time dobili dva tjedna za definitivnu odluku. Antonio Conte sve dalje, Roberto Martinez i Jose Mourinho na listi želja



RIJEKA Kao prvo, nogometaši »Barcelone« nisu zaslužili da njihova odlična igra i uvjerljiva pobjeda u nedjeljnom »El Clasicu« (5:1) i to bez Lionela Messija ostane u sjeni produbljene krize »Reala«. Pogotovo ne izravni protagonisti, trostruki strijelac Luis Suarez, dvostruki asistent Sergi Roberto, prodorni Jordi Alba i »režiser« katalonske momčadi, novi »kralj sredine terena« Ivan Rakitić, koji je odigrao još jednu utakmicu za pamćenje. No, u nogometnoj Španjolskoj ipak je prva vijest smjena na klupi »kraljevske momčadi«, objavljena kroz klupsko priopćenje, objavljeno u ponedjeljak nešto iza 21 sat.


»Upravni odbor Real Madrida« dogovorio je sporazumni raskid ugovora kluba i trenera Julena Lopeteguija. Postoji veliki nesrazmjer između kvalitete igrača Reala, od kojih su čak osmorica nominirani za Zlatnu loptu, te ostvarenih rezultata. Momčad će privremeno preuzeti Santiago Solari, koji će danas voditi prvu momčad«.


Iako je u jednom mediju čak bila najavljeno jučerašnje predstavljanje Antonija Contea kao novog trenera, izvjesno je da je talijanski stručnjak sve dalje od kormila. Možda i zbog činjenice da »kraljevski klub« u dogledno vrijeme očekuje realizaciju transfera Edena Hazarda, koji se s Conteom u »Chelseaju« nije baš bnajljepše rastao.




– »Real« je najbolji klub na svijetu. Neću lagati… Kao dječak sam sanjao da igram za »Real«. Vidjet ćemo. Uskoro će sve biti jasnije – rekao je svojedobno Hazard ne znajući da će Conte biti vrlo blizu klupe madridskoga giganta. Vjerojatno ne želi da im se putevi opet sretnu.


Santiago Solari, prvi trener »Realove« B momčadi, preuzeo je momčad, baš kao i svojedobno Zinedine Zidane. No, ponovno se priča o Robertu Martinezu, izborniku Belgije koji je osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Pri spominjanju mogućih kandidata nije na odmet spomenuti niti aktualnoga trenera »Manchester Uniteda«, Josea Mourinha, koji ostaje san Florentina Pereza.


Inače, igrači »Reala« nisu se uspjeli oporaviti od nedjeljnog debakla u »El Clasicu«, a u ponedjeljak ih je dočekao novi šok. Naime, na treningu ih je dočekao – Julen Lopetegui. Španjolski mediji donose priču da su tenzije tijekom i nakon treninga bile prilično visoke, te da se igrači »Reala« ne mogu pomiriti s onime što se dogodilo u Barceloni.


Lopetegui je tako u pet mjeseci izgubio dva posla o kojima je sanjao. Dan prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji dobio je otkaz na mjesto izbornika od Španjolskom nogometnog saveza zbog ugovora s »Realom«, sklopljenog krišom, bez njihova znanja, a sada je zbog loših rezultata ostao bez posla u »Real Madridu«.