Dvoransko prvenstvo u malom nogometu

Lokosima naslov nakon udaraca s bijele točke

Denis Frančišković

Nogometaši »Lokomotive« u finalu u ruletu sedmeraca svladali »Opatiju« 8:7 (3:3) nakon što je Sanjin Fumić u dodatnoj seriji pogodio drugi put, a Bernard Šuker udrmao gredu!  Halubjanima treće mjesto



Ono što im nije uspjelo prošle godine kada su u finalu izgubili od »Grobničana«, nogometašima »Lokomotive« pošlo je za nogom ove nedjelje.


U finalnom nadmetanju četvrtog Prvenstva grada Rijeke u malom nogometu »lokosi« su uz dobru igru i dosta sreće na kraju u ruletu sedmeraca pobijedili »Opatiju« 8:7 nakon što je susret u regularnom tijeku završio bez pobjednika 3:3.


Nakon tri obostrano pogođena udarca s »bijele točke« u odlučujuću, naizmjeničnu seriju ušli su Sanjin Fumić i Bernard Šuker. Kapetan »lokosa« Fumić zabio je za 8:7, a onda dotad vrlo sigurni Šuker opalio po golu i uzdrmao gredu! Slavlje »lokosa« moglo je početi…




– Mislim da smo zasluženo osvojili turnir na kojem smo igrali dobro cijelo vrijeme, a nismo doživjeli niti jedan poraz. U finalu smo opet prokockali ukupnu pobjedu, mislili smo da je gotovo, ali uz malo sreće došli smo do naslova. Lani smo vodili 3:0 u finalu, na kraju izgubili. Vjerovali smo da možemo ponoviti uspjeh i eto, uspjeli smo – prisjetio se trener »lokosa« Tihomir Bašić nakon utakmice u kojoj su Opatijci sedmerce izborili doslovno u posljednjim sekundama kada je Šuker pogodio iz kaznenog udarca.


U susretu za treće mjesto odluka je također pala s »bijele točke«, Halubjani su sa 6:5 bili bolji od »Cresa« nakon što je završilo 1:1. Bernard Šuker (Opatija) s pet golova najbolji je strijelac prvenstva, Siniša Jovanović (Lokomotiva) igrač, a Denis Smolčić (Lokomotiva) vratar malonogometne smotre. U idealnoj šestorci još su: Mance (Opatija), Kovačlija (Cres) i Šanjug (Halubjan).


Posljednji dan donio je niz dobrih utakmica mlađih uzrasta pri čemu je posebno atraktivna bila ona »Rijeke« i »Orijenta« u U-13 kategoriji. »Orijentaši« su vodili 2:0, da bi završilo 2:2 i 4:2 za »bijele« nakon sedmeraca.


Dodatnu atrakciju predstavljala je revijalna utakmica Humanih zvijezda Rijeke i Humanih zvijezda Zagreba u koj su Riječani slavi 7:4. Riječani su predvodile grobničke snage, zaigrao je i rukometaš Dario Černeka i zabio dva gola, a ekipu je pojačao i pjevač Elio Pisak. Zagrebačke snage predvodili su pak Dario Šimić i Alen Petrnac.


– Vrlo smo zadovoljni, posebno odazivom, a najvažnije od svega je da niti jedan dan nismo kasnili. Ekipe i gledatelji su zadovoljni, jednako kao i mi iz organizacije. Sljedeće godine može biti samo bolje. Imali smo jedino malih problema s viškom ekipom. Odigrane su naime 422 utakmice! – istaknuo je Damir Kraljić.


Najbolji strijelac, igrač i vratar, U-9:  Marko Tadić (Rijeka), Emanuel Kumarić (ŠN 1. gol), Roko Zanki (ŠN 1. gol). U-10:  Niko Baraba (Rijeka), Niko Pučić (Rijeka), Aleksandar Vukelić (Drenova). U-11:  Ivan Baričević (Rijeka), Deni Manestar (Rijeka), Roko Cvitan (ŠN 1. gol). U-13: Mateo Todorović (Orijent), Edi Ajanović (Rijeka), Matko Božičković (Orijent).