Prva HNL

Lokica priznaje: “Rijeka” je danas apsolutni favorit

P. N.

Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj/PIXSELL



Nogometaše »Splita« čeka danas gostovanje kod lidera MAXtv Prve HNL. Evo što je uoči dvoboja Rijeke i Splita na Rujevici rekao trener »crvenih« Vjekoslav Lokica…


– Rijeka je apsolutni favorit, svi od njih očekuju pobjedu. Imaju financijsku stabilnost, odličnu momčad, pravog trenera koji je tu već tri, četiri sezone. Ima svoj stil i malo koja ekipa nakon što izgubi pet-šest važnih igrača, djeluje bolje nego prije. Svaki prijelazni rok rade dodatni iskorak, sada su prvi. Mi imamo naše probleme, što ne znači da nećemo dati svoj maksimum, a hoće li to biti dovoljno vidjet ćemo poslije utakmice.


Lokičina momčad se uspjela provući u Kupu protiv Pleternice i tako napokon pobijediti u služenoj utakmici…




– Pobijedili smo, prošli, Kup je prilika za neke igrače da se vrate u život. Prvenstvo je najvažnije i jednostavno moramo osigurati ostanak. Momčad je oslabljena neigranjem Bakaja, Jakića, Chvedukasa, Maglica, Ivana i Mateja Jukića, Obšivača, imamo puno peha, ali nismo do sada kukali pa nećemo ni sada.


Prvi dio prvenstva je gotov, a Split još nema pobjedu…


– Pohvatao sam konce momčadi kojz sam dobio. Ostali smo bez tri najvažnija igrača – Majstorovića, Rahmanija i Bagarića. Na to su se nadovezale ozljede bitnih igrača. Dakle, ostali smo bez pet standardnih igrača, još ne znamo što će biti s Obšivačom. Mladi smo, i jedino što je u ovom trenutku uspjeh je ostanak, bilo da to osiguramo kroz kvalifikacije ili da budemo među osam momčadi na ljestvici – kazao je Lokica. I dodao:


– Nisu bitne pobjede nego samo ostanak. Bilo je puno utakmica gdje smo bili blizu, ali na našu nesreću to se nije dogodilo. Jedino je utakmica s Istrom bila takva kakva je.


Ljutit je Lokica zbog suđenja u Osijeku…


– U Osijeku smo stajali dobro, imali zicere, a nije nam dosuđen jedanaesterac. Zbog takve situacije kada je nama sviran penal, naš međunarodni sudac je letio s UEFA-ine liste. Doživjeli smo da nam se na televiziji niti ne prikažu situacije koje su bile na našu štetu i penal koji nam je već sviran. Sudac je bio na četiri metra od cijelog događaja i onda kada je svirao, nakon ne znam kojih konzultacija je izvukao prekršaj izvan šesnaesterca. I nije dao žuti karton, koji bi bio isključujući…