Još dva nova igrača

Lima i Vešović danas potpisuju za Rijeku?

Ivan Volarić

Ruben Lima i Marko Vešović na Kantridu dolaze kao slobodni igrači koji bi trebali dodatno zaoštriti konkurenciju 



RIJEKA »Rijeka« bi posljednjeg dana prijelaznog roka mogla dobiti dva nova igrača u crnogorskom braniču Marku Vešoviću (23) i polivalentnom portugalskom braniču i veznjaku Rubenu Limi (24). Ono što je zajedničko obojici jest činjenica da predstavljaju tehnološki višak u svojim momčadima, talijanskom prvoligašu »Torinu«, odnosno »Dinamu« i da bi trebali stići na Kantridu kao slobodni igrači, što znači da ih ne treba doživljavati kao velika pojačanja već igrače koji se tek trebaju nametnuti treneru Matjažu Keku.


O Vešovićevu dolasku govori se već duže vrijeme, a definitivno se cijela priča ubrzala nakon što je »Rijeka« izborila plasman u skupine Europske lige. Sin Rade Vešovića, nekadašnjeg veznjaka »Rijeke«, već je trebao stići na Kantridu, no cijelu stvar je prikočio trener »Torina« Giampiero Ventura, koji ga u strahu da se ne dogodi neka ozljeda u njegovoj momčadi nije želio pustiti prije nego što »Toro« odradi svoj nedjeljni prvenstveni ogled s »Interom«. Dakle, ako ne bude nekih neočekivanih zdrastvenih poteškoća u Venturinoj momčadi Vešović bi danas trebao osvanuti na Kantridi na liječničkom pregledu i potpisu ugovora. 


Enoha u Sporting


U »Rijeci« imaju spremnu i »B opciju«,  drže otvorenim mogućnost dovođenja Ivana Martića (23), Hrvata koji je nogometnu karijeru izgradio u Švicarskoj, a koji je trenutno u redovima talijanskog prvoligaša »Verone«, čiji predsjednik Maurizio Scotti je u vrlo bliskim odnosima s predsjednikom »Rijeke« Damirom Miškovićem.




Budući da su Josip Brezovec i Dario Čanađija protiv »Zadra« posljednji put ove (polu)sezone bili u zapisniku »Rijekine« utakmice, na Kantridi već nekoliko dana užurbano tragaju za jednim središnjim veznim igračem koji bi trebao pojačati konkurenciju i olakšati situaciju do oporavka Ivana Močinića i Mate Maleša. Mati Jajalu, Brazilcu Moisesu, Slovencu Goranu Cvijanoviču i Damiru Zlomisliću trebao se pridružiti kamerunski reprezentativac Eyong Enoha (28) s kojim su vođeni pregovori posljednjih dana dok kao slobodan igrač (Ajax mu je dao slobodne ruke), nije odlučio prihvatiti ponudu »Rijekinog« suparnika u skupini Europske lige »Standarda« iz Liegea. S obzirom na takav rasplet situacije sportski direktor Srećko Juričić bio je prisiljen okrenuti se nekim drugim riješenjima.


Polivalentni igrač


A to bi mogao biti Ruben Lima, Portugalac kojemu je uža specijalnost igranje na lijevom boku, no koji je svojevremeno u redovima »Hajduka« pružao zapažene partije u srednjem redu, što su očito jako dobro upamtili na Kantridi. Poznato je da Kek posebno cijeni polivalentne igrače, upotrebljive na više mjesta u momčadi, ali i da voli igrače koji će pronaći dodatni motiv za dokazivanje, što bi se moglo pojaviti u slučaju nekadašnjeg mladog portugalskog reprezentativca koji se nakon dobrih partija u redovima »Hajduka« nije najbolje snašao u Maksimiru, gdje je ovoga ljeta završio u drugoj momčadi »Dinama«.  Sportski direktor Srećko Juričić potvrdio je kontakte s Limom, ali dometnuo da je u pitanju samo jedan od kandidata.


– Sve će se znati tijekom današnjeg dana… – kazao je Juričić.


Na Kantridi čekaju i povratnu informaciju iz Samare gdje bi makedonski napadač Adis Jahović ovoga ponedjeljka trebao završiti svoj angažman u redove »Krila Sovjetov«, a »Rijeka« od tog transfera zaraditi 400 tisuća eura na ime odštete. Posljednjeg dana prijelaznog roka formalno će se završiti još četiri izlazna transfera s Kantride, konkretnije četiri posudbe: Čanađije i Brezovca u »Speziju«, Oršića u celjski »Publikum« i Sluge u »Lokomotivu«.