Na korak do plasmana

Liga prvaka: Pobjede Napolija, Seville i Celtica

Hina

Reuters

Reuters



Nogometaši Napolija, Seville i Celtica korak su do plasmana u Ligu prvaka nakon što su u prvim susretima posljednjeg pretkola upisali pobjede.


Napoli je pobijedio Nicu 2-0, Celtic je bio uvjerljiv protiv Astane 5-0, dok je Sevilla na gostovanju slavila protiv Istanbul Basaksehira 2-1.Napoli je rutinski stigao do pobjede protiv Nice koja je prvi put izborila Europu nakon 1960. godine. Talijanski sastav je poveo u 13. minuti golom Nizozemca Driesa Mertensa, a na 2-0 je povisio Jorginho iz kaznenog udarca u 70. minuti.

Do kraja susreta gosti su ostali s dva igrača manje. U 79. minuti je Vincent Koziello ‘pocrvenio’ zbog oštrog prekršaja, a minutu kasnije zbog prigovora je teren morao napustiti i Alessane Plea. Marko Rog je za Napoli igrao posljednjih pet minuta, dok Ivan Strinić nije nastupio.


Celtic je bio uvjerljiv protiv Astane. Škotski prvak je poveo u 32. minuti autogolom Evgenija Postnikova. Tom Rogic je pucao po golu i njegov udarac bi završio pored vratnice, no nesretni ruski branič je loptu skrenuo u vlastitu mrežu. Na 2-0 povisio je Scott Sinclair prizemnim udarcem iskosa u 42. minuti, a isti je igrač u 60. minuti povećao prednost domaćina na 3-0. Do kraja ogleda Celtic je zabio još dva gola, a strijelci su bili James Forrest u 79. i Leigh Griffiths u 89. minuti.




Jozo Šimunović je igrao cijeli susret za škotski sastav, dok je Marin Tomasov je za goste igrao do 77. minute.


Sevilla je na gostovanju pobijedila Istanbul Basaksehir 2-1. Sergio Escudero je u 16. minuti doveo Andalužane u vodstvo, izjednačio je Nizozemac Eljero Elia u 64. minuti, a novi pogodak za Sevillu zabio je Wissam Ben Yedder sjajnim udarcem petom u 84. minuti.


Izraelski sastav Hapoel Be’er Sheva je identičnim rezultatom pobijedio Maribor. Slovenski sastav je poveo u 10. minuti golom Marcosa Tavaresa. Brazilski napadač je iskoristio pogrešku domaće obrane te se sjurio prema izraelskim vratima, zaobišao golmana Guya Haimova i zabio za vodstvo. Međutim, Hapoel je do konca poluvremena okrenuo rezultat. Samo dvije minute kasnije izjednačio je Nigerijac Anthony Nwakaeme sjajnim pogotkom u same rašlje. U posljednjim trenucima prvog dijela Blaž Vrhovec je skrivio kazneni udarac kojeg je sigurno realizirao Shir Tzedek.