Ždrijeb u Monte Carlu

Liga prvaka: Nogometaši Dinama igrat će u F skupini zajedno s Bayernom

Hina

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović



MONTE CARLO  – Nogometaši zagrebačkog Dinama igrat će u F skupini Lige prvaka zajedno s Bayernom, Arsenalom i Olympiakos odlučeno je u četvrtak na ždrijebu u Monte Carlu.


‘Modrima’ će to biti peti nastup u elitnom društvu ‘Staroga kontinenta’, a devetu godinu uzastopce osigurali su plasman u Europi najmanje do Božića.


‘Modri’ su natjecanje po skupinama Lige prvaka dohvatili i u sezonama 1998/99., 1999/2000., 2011/12., i 2012/13. no niti jednom nisu prošli dalje. U 24 utakmice igrane u Ligi prvaka Dinamo je upisao čak 16 poraza, tri pobjede i pet neodlučenih susreta uz razliku pogodaka 16-50. Posljednju pobjedu Dinamo je u Ligi prvaka ostvario 1999. godine pobijedivši Sturm (3-0). Godinu dana ranije ‘Modri’ su pobijedili Ajax (1-0) i Porto (3-1).




Naslov prvaka Europe brani Barcelona, a finale će se ove sezone igrati na stadionu San Siro u Milanu. Susreti 1. kola na rasporedu su 15. i 16. rujna, a raspored po kolima bit će objavljen naknadno.


Prilikom ždrijeba skupina asistirale su legende europskog prvaka Barcelone Andoni Zubizaretta, Juliano Belletti, Carles Puyol i Eric Abidal, te bivši kapetani Milana i Intera Paolo Maldini i Javier Zanetti. Kuglicu s Dinamovim imenom izvukao je Abidal.Dodajmo kako su plasmanom prve momčadi u Ligu prvaka, nastup među elitom osigurali su i Dinamovi juniori. Momčad koju vodi Mario Cvitanović igrat će protiv istih klubova kao i seniori. Juniorska Liga prvaka startala je prije tri godine, a naslove su do sada osvajali Chelsea (2015) i Barcelona (2014).

SKUPINE


SKUPINA A: PSG (Fra), Real Madrid (Špa), Šahtar (Ukr), Malmo (Šve)


SKUPINA B: PSV Eindhoven (Niz), Manchester United (Eng), CSKA Moskva (Rus), Wolfsburg (Njem)


SKUPINA C: Benfica (Por), Atletico Madrid (Špa), Galatasaray (Tur), Astana (Kaz)


SKUPINA D: Juventus (Ita), Manchester City (Eng), Sevilla (Špa), Borussia Moenchengladbach (Njem)


SKUPINA E: Barcelona (Špa), Bayer Leverkusen (Špa), Roma (Ita), BATE Borisov (Blr)


SKUPINA F: Bayern Munchen (Njem), Arsenal (Eng), Olympiakos (Grč), DINAMO ZAGREB (HRV)


SKUPINA G: Chelsea (Eng), Porto (Por), Dynamo Kijev (Ukr), Maccabi Tel Aviv (Izr)


SKUPINA H: Zenit (Rus), Valencia (Špa), Lyon (Fra), Gent (Bel)


U Dinamu zadovoljni: Dobili smo atraktivnu skupinu


 Trener hrvatskog nogometnog prvaka Dinama Zoran Mamić i nogometaši Marko Pjaca i Marko Rog bili su zadovoljni nakon održanog ždrijeba Lige prvaka koji je ‘Modre’ smjestio u skupinu s Bayernom, Arsenalom i Olympiakosom.


»Moram priznati da sam prije ždrijeba rekao da ćemo igrati s Bayernom, Olympiakosom i Realom. Pogodio sam dva kluba, a izvukli smo i Arsenal. Čekaju nas odlične utakmice, sjajan nogomet, vjerujem pune tribine, a mi ćemo »poginuti na terenu«. Što će nam to donijeti, vidjet ćemo,« kazao je Mamić.


Usprskos teškoj, ali i atraktivnoj skupini trener ‘Modrih’ vjeruje da će njegovi odabranici ‘nekoga okrznuti’.


»Rekao sam već nakon Skenderbeua i dalje vjerujem u to da ćemo nekoga »okrznuti«. Kažem, dat ćemo sve od sebe, bit će bolji i pametniji nego što smo bili do sada, ali naravno da ne treba očekivati čuda,« poručio je trener Modrih pa zaključio.


»Igramo najskuplje natjecanje na svijetu, idemo zajedno svi skupa stvarati pozitivnu atmosferu, uživati što smo dio ovoga, a već sam rekao da ćemo dati apsolutno sve za što bolji rezultat pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti.


Ponajbolji igrač Dinama u kvalifikacijama Marko Pjaca svjestan je kako je skupina teška.


»Grupa je teška, kao i svaka u Ligi prvaka. Bayern je megamomčad i sigurno se veselimo igrati protiv takve ekipe pred punim stadionom. Arsenal isto ne treba posebno predstavljanje jer znamo o kakvoj se ekipi radi, a Olympiakos je ipak nešto slabiji od te dvije momčadi, ali su prvaci Grčke i odlična momčad. Što reći? Probat ćemo odigrati što bolje, dati sve od sebe i osvojiti bodove,« poručio je Pjaca.


Njegov imenjak Rog smatra kako je Dinamo izvukao atraktivnu skupinu i nada se kako će se utakmice igrati pred punim tribinama.


»Izvukli smo atraktivnu skupinu i bit će jako lijepo igrati pred punim stadionima, kod kuće i u gostima. Siguran sam da ćemo svi dati sve od sebe i probati ostvariti što bolji rezultat,« kazao je Rog.


Na pitanje osijeća li nervozu uoči starta elitnog natjecanja ‘Starog kontinenta’, Rog je dodao sa smiješkom. »Nervoza? Možda malo, ali prije svega su Liga prvaka i ovakvi protivnici takav motiv da će svi koji dobiju priliku dati svoj maksimum.


Dinamo otvara protiv Arsenala


Nogometaši zagrebačkog Dinama otvorit će natjecanje u F skupini Lige prvaka ogledom protiv Arsenala 16. rujna na stadionu Maksimir.


‘Modri’ potom 29. rujna gostuju u Munchenu kod Bayerna, a 20. listopada će ugostiti Olympiakos. Dva tjedan kasnije Dinamo gostuje u Pireju, koncem studenog slijedi gostovanje u Londonu kod Arsenala, a potom 9. prosinca u 6. kolu Lige prvaka na Maksimir dolazi Bayern.


RASPORED UTAKMICA:


16.9. (srijeda) 1. kolo: Dinamo – Arsenal


29.9. (utorak) 2. kolo: Bayern Munchen – Dinamo


20.10. (utorak) 3. kolo: Dinamo – Olympiakos


4.11. (srijeda) 4. kolo: Olympiakos – Dinamo


24.11. (utorak) 5. kolo: Arsenal – Dinamo


9.12. (srijeda) 6. kolo: Dinamo – Bayern Munchen