Osmina finala

Liga prvaka: Može li PSG bez Neymara do preokreta na Parku prinčeva?

Marko Cvijanović

Foto: reuters

Foto: reuters

Naravno da je PSG jači s Neymarom, ali i bez njega smo vrlo jaka momčad. Imamo dvije opcije: možemo sjesti i plakati ili stati na svoje noge i boriti se – kaže Dani Alves



RIJEKA Kada dan ranije na treningu osvane šeik i vlasnik Nasser Al-Khelaifi onda to znači da se na Parku prinčeva večeras igra velika utakmica. A ona to uistinu jest. PSG dočekuje »Real Madrid« u najeksponiranijem dvoboju osmine finala Lige prvaka, prva dionica kojega je okončana poobjedom Madrižana (3:1).


Čovjek koji je od 2011. godine u pariški klub uložio više od milijardu i pol eura (vlasnički paket: 100 milijuna eura, stadion: 75 milijuna eura, novi trening centar: 250 milijuna eura, transferi: 1,150 milijuna eura) očito je osjetio potrebu ohrabriti momčad koja mora loviti popriličan zaostatak i to bez jednog od najboljih igrača, Neymara, koji će morati biti podvrgnut operacija uslijed loma pete metatarzalne kosti. Tko zna, možda do utakmice obeća i neke basnoslovne premije u slučaju plasmana u četvrtfinale?


Nada živi


Budući da u nogometu na ovako visokoj razini novac nije baš uvijek presudan, pogotovo kada na drugoj strani stoji »kraljevska momčad«, pred Parižanima je vrlo težak zadatak. Tim više što su u prvoj utakmici na Santiago Bernabeuu ostali dužni svojim navijačima, iako su stekli gostujući pogodak nade. Trener Unai Emery ne gubi nadu.




– Utakmica se igra glavom i srcem. Srce će u ovom slučaju biti presudno. I još nešto, imat ćemo dvanaestog igrača jer ćemo na svojoj strani imati navijače. Uostalom, naša je momčad sposobna pobijediti najjaču momčad »Reala« i bez Neymara – rekao je uoči utakmice trener PSG-a, koji je izgubio pet posljednjih uzvratnih utakmica u Ligi prvaka, uključujući i onu tijekom nevjerojatnog preokreta »Barcelone« (6:1) na Camp Nou prošle sezone. Ta činjenica nije obeshrabrila Danija Alvesa.


– Naravno da je PSG jači s Neymarom, ali i bez njega smo vrlo jaka momčad. Imamo dvije opcije: možemo sjesti i plakati ili stati na svoje noge i boriti se – kaže brazilski branič, koji će, kao i ostatak momčadi, morati biti puno koncentriraniji nego u prvoj utakmici kada je PSG primio dva pogotka u deset posljednjih minuta.


– U prvoj smo utakmici bili bolja momčad, imali bolje prilike, ali u ovoj utakmici moramo to raditi devedeset, a ne osamdeset minuta – zaključio je Dani Alves.



Danas (20.45)PSG – Real (M)Liverpool – PortoSrijeda (20.45)Man. City – BaselTottenham – Juventus


Spursi i »zebre«


Trener madridske momčadi, Zinedine Zidane, nada se da će jedan od njegovih najznačajnijih igrača, hrvatski reprezentativac Luka Modrić, ipak uspjeti sanirati ozljedu i osvanuti na terenu od prve minute. Drugi član »kockastih« među Madrižanima, Mateo Kovačić, slovi kao prva Modrićeva alternativa.


Srijeda donosi još jedan veliki obračun. U kolijevci nogometa. Na čuvenom Wembleyju. »Tottenham« je domaćin »Juventusu« poslije torinskoga remija (2:2) u kojem je puno više profitirala londonska momčad. I puno više pokazala. Uoči utakmice je za torinske »zebre« vrlo važna činjenica da se pogocima vratio Paulo Dybala, koji je u posljednjem prvenstvenom susretu protiv »Lazija« u Rimu u sudačkoj nadoknadi postigao zlata vrijedan gol u utrci za naslov prvaka s »Napolijem« koji je na domaćem travnjaku poražen od »Rome«. Za plasman u četvrtfinale protiv »Spursa« Massimilliano Alegri ipak će trebati više raspoloženih pojedinaca.