Najzvučniji susret

Liga prvaka: Barcelona uvjerljiva protiv Manchester Cityja, Rakitiću 90 minuta

Hina

Reuters

Reuters



U najzvučnijem susretu 3. kola nogometne Lige prvaka u srijedu Barcelona je na svom Camp Nou s visokih 4-0 (1-0) svladala Manchester City u skupini C.


Briljirao je Lionel Messi koji je postigao prva tri gola na utakmici, u 17., 61. i 69. minuti, da bi konačnih 4-0 postavio Neymar u 89. nedugo nakon što nije iskoristio 11-erac.


Oba sastava utakmicu su završila sa 10 igrača, kod gostiju je u 53. minuti isključen vratar Bravo zbog igranja rukom izvan kaznenog prostora, dok je u 74. kod domaćih drugi žuti karton dobio Mathieu.Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za Barcelonu koja je ostala na vrhu skupine s maksimalnih devet bodova, dok je Manchester City drugi s četiri boda. U drugom dvoboju ove skupine Borussia Moenchengladbach je kao gost svladala Celtic sa 2-0 (0-0) golovima Stindla (57) i Hahna (77). Borussia je sada treća na ljestvici s tri boda, a Celtic je posljednji s jednim bodom. Jozo Šimunović je poraz Celtica odgledao s klupe za pričuve.Domagoj Vida igrao je svih 90 minuta za Dinamo iz Kijeva koji je izgubio na svom terenu od Benfice sa 0-2 (0-1) u susretu skupine B. Golove za portugalskog velikana postigli su Salvio (9-11m) i Cervi (55). Iznenađenje večeri dogodilo se u drugom susretu skupine B u kojemu je Besiktas kao gost svladao Napoli sa 3-2 (2-1). Gosti iz Istanbula vodili su i sa 1-0 i sa 2-1 i na kraju uspjeli kompletirati senzaciju. Prvi gol za Besiktas postigao je Adriano (12), na 1-1 poravnao je Mertens (30), novo vodstvo turskom prvaku donio je Aboubakar (38), za 2-2 zabio je Gabbiadini (69-11m), da bi junak pobjede svojim drugim golom postao Abpubakar (86).Marko Rog i Ivan Strinić nisu konkurirali za nastup u momčadi Napolija koji je ostao na vrhu skupine sa šest bodova. Besiktas je sada drugi s pet, Benfica treća s četiri, a Dinamo posljednji s jednim bodom.Šime Vrsaljko je novu pobjedu madridskog Atletica, koji je s minimalnih 1-0 (0-0) kao gost svladao Rostov, odgledao s klupe za pričuve. Strijelac gola vrijednog tri boda bio je Carrasco (62). Atletico je ostao na vrhu skupine D, stopostotan s devet bodova, tri više od drugog Bayerna koji je lagano na svom terenu nadigrao PSV Eindhoven sa 4-1 (2-1), dok su PSV i Rostov na dnu sa po jednim bodom.Favoriti u skupini A Arsenal i Paris SG ostvarili su lagane domaće pobjede, Arsenal je sa 6-0 (2-0) svladao Ludogorec, a Paris SG sa 3-0 (1-0) Basel. Arsenal i PSG sada imaju po sedam bodova, a Basel i Ludogorec po jedan.